7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Bakanlardan Hatay'a çıkarma

ENERJİ BAKANI YILDIZ VE ADALET BAKANI ERGİN HATAY'DA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çukurova Doğalgaz Dağıtım Projesi kapsamında Antakya'da düzenlenen törene katıldı.

Antakya Belediyesi ile Aksagaz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. arasında protokol imzalanmasının ardından altyapı çalışmalarının başlatılması için Antakya Cumhuriyet Meydanı'nda "altın kaynak" töreni düzenlendi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, Abdulhadi Kahya, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Aksagaz Genel

Koordinatörü Yaşar Arslan, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Yıldız törende yaptığı konuşmada, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar doğalgaz gitmeyen kent kalmayacağını söyledi. Artık faizlere değil, yatırıma harcama yapıldığını belirten Yıldız, "2002 yılında göreve geldiğimizde Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar yapılan bütün yatırımların tutarı 4 milyar dolardı. Aynı yıl içerisinde faize ödenen para ise 40 milyar dolardı. Yani bir tane yatırıma veriyoruz, 10 tane

de faize veriyoruz. Buna can dayanır mı? Buna hangi yatırımı yapacaksınız. Büyüyen Türkiye'nin, yeniden imar edilen Türkiye'nin neresini yapacaksınız. Şu anki geldiğimiz noktada, sene 2010 Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar yapılan yatırım tutarı 16 milyar civarındayken faize bunun 3,5 katı kadar ödeniyor. Aslında bu yeterli değil. Ama çok önemli bir mesafe katedildi. İktidara geldiğimizden bu yana çok fazla hizmet yapıldı. Biz faizlere vermediğimiz para kadar bu yatırımlara para harcayabileceğiz.

İthalata dayalı enerji kaynaklarının yerine, kendi öz kaynaklarımızı kullanıyoruz. Hatay'da da yapılacak olan çok fazla yatırım var. Bu yatırımların ekonomik ve istihdam bakımından Hatay'a ciddi katkıları olacaktır. Doğalgaz tüm Antakya halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise konuşmasında Antakyalıların layık olduğu hizmetlerin bir bir hayata geçtirildiğini vurgulayarak, "İlçeler arası, beldeler ve köyler arası yolların yapımı aralıksız bir şekilde sürüyor. Hatay sınırları içerisinde artık hiçbir yer ulaşılmaz değil. Tüm köylerimiz, ilçe ve beldelerimiz yaptığımız yeni yollarla birbirine bağlı durumda. Açıldığı günden bu yana ilimize yeni bir ivme kazandıran havaalanının modern bir şekilde yapılan yeni terminal binası 29 Ekim 2010 tarihinde

hizmete girecek. Bugün temelini attığımız doğalgazın çok kısa sürede ilimize her açıdan yansımalarını göreceğiz ve sanayiye de ciddi katkıları olacak. Yaptığımız ve yapacağımız yeni yatırımlarla Antakya'nın her alanda ufkunu genişleteceğiz, yaşam standartlarını üst seviyelere çıkartacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve Ergin, diğer protokol üyeleri ile birlikte doğalgaz çalışmalarını başlatan ilk kaynağı gerçekleştirdiler.

ENERJİ BAKANI YILDIZ VE ADALET BAKANI ERGİN HATAY'DA
ENERJİ BAKANI YILDIZ VE ADALET BAKANI ERGİN HATAY'DA
ENERJİ BAKANI YILDIZ VE ADALET BAKANI ERGİN HATAY'DA
ENERJİ BAKANI YILDIZ VE ADALET BAKANI ERGİN HATAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 21:12:00
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 16:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?