3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Balığa çıkan arkadaşlar kayboldu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde balık tutmak amacıyla tekneyle denize açılan 3 emekli arkadaştan haber alınamıyor.


Sabah 8.00 sıralarında Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Övme-iş Sitesi'nden 4 metre uzunluğundaki tekne ile balık tutmak için kıyıdan ayrılan emekli albay Melih Özkut (78), emekli bankacı Yılmaz Eraldemir (49) ve emekli mühendis Hayri Tüzün'den (49) denizde kopan fırtına sonrası haber alınamadı. Durumdan endişelenen aileler hemen cep telefonlarına sarılarak yakınlarına ulaşmak istediler, ama bundan sonuç alamadılar. 3 emekli arkadaştan haber alınamayınca, durum hemen jandarmaya bildirildi. Bunun üzerine denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri, kıyıda da jandarma ekipleri, kaybolan şahısları bulmak için çalışma başlattı.


Ailelerin kıyıda çaresizse bekleyişleri sürerken, aralarında emekli albay Melih Özkut'un da bulunduğu kayıp vatandaşları bulmak için Diyarbakır'dan askeri helikopter çıkarılması düşünüldüğü ancak, hava muhalefeti sebebiyle bekleyişin sürdüğü belirtildi.


Sabah saatlerinde kıyıdan ayrılan 3 arkadaşı ile denize açılması gereken emekli öğretmen İsmail Akdeniz'in de geciktiği için tekneye yetişemediği ortaya çıktı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışması devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 23:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?