2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

'Balık bebek' hayata tutundu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 20 gün önce dünyaya gelen ve doktorların "yaşamaz" dediği "balık bebek", ağızdan beslenmeye başladı.

1.5 yıl önce evlenen ve akraba oldukları belirtilen Mustafa-Songül Taş çiftinin dünyaya getirdiği "balık bebek", 20 gündür kuvözde yaşam mücadelesi veriyor.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmek istenen ancak 5 gün boyunca yer bulunamadığı için sevk edilemeyen "balık bebek", tedavi gördüğü İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yaşama tutunarak dün özel hazırlanan hazır mama ile ağızdan beslenmeye başladı.

"Mehmet Salih" ismi verilen bebek, cildindeki çatlaklar ve yaraların iyileşmesi için cildiye uzmanı tarafından verilen losyonla üç günde bir banyo yaptırılıyor, vücuduna günde üç defa zeytin yağı sürülüyor. Gözlerini açarak çevresine tepki vermeye başlayan bebeğin yaşama tutunması, ailesini olduğu kadar bakımını yapan hemşireleri de mutlu etti.

Hemşire Gülten Dağ, doğduğunda bebeğin yaşamasına ihtimal verilmediğini belirterek, "Hiç kimse bu bebeğin ne kadar yaşayacağını bilemez. Şu anda sağlık durumu iyi. Sadece cildinde sorunlar var. Bunun için de tedavi uygulanıyor" dedi.
İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi İbrahim Güler ise bebeğin sağlık durumunda ve cildinde düzelmeler olduğunu, ilerisi için ümitli olduklarını ifade etti.

Normal doğumla dünyaya gelen bebeğin annesi Songül ve babası Mustafa Taş'ın, ara sıra hastaneye gelerek bebeğin ihtiyaçlarını karşıladıkları öğrenildi.
"Balık bebek" vakası, İskenderun'da bir ay içerisinde ikinci kez gerçekleşiyor. Hasan-Bahar Kalkan çiftinin dünyaya getirdiği bebek, 7 gün yaşadıktan sonra hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?