2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Balıkçı barınağı mendireğine inceleme

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Balıkçı Barınağı mendireğinin yapım çalışmalarını incelerken, balıkçı esnafının 12 yıllık sorununu çözdüklerini söyledi.

Karasayar, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte balıkçı barınağına giderek çalışmaları yerinde inceledi.

İnşaatı devam eden mendirekte açıklamalarda bulunan İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Nihat Beyazıt, "1997 yılında mendireğin yapımı için müracaat yapıldı ancak buranın yapım ve onarımı için milletvekilimizin girişimleri oldu. Çok şükür balıkçıların yolu yapılıyor. Özellikle yaz döneminde İskenderun'a gelen yatçı turistler sularla dolu mendireğin içerisinden geçerken zor anlar yaşıyorlardı. Bunun yanında balıkçılarımız ve vatandaşlarımız da barınağın tam ortasındaki yolun deniz suyu ile dolması ve yolun göle dönüşmesi ile zor anlar yaşıyorlardı. İnşallah bundan sonra yol sorunumuz kalmayacak" dedi.

İskenderun'u ve şehrin sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Karasayar, "12 yıldır barınakta yaşanan sorunlarla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve yetkililer nezdinde çalışmalarımız olumlu sonuç verdi ve 5 milyon YTL ödenek ayrıldı. Eylül ayında yol çalışmalarına başlandı ve üç aya kadar balıkçılarımızın yolu tamamlanmış olacak. İskenderun halkımızın sorunlarının giderilme noktasında çalışmalarımızı devam ediyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?