7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Balıkçıların ağlarında atık çuvalları

Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde avlanan balıkçıların ağlarına, kömür tozuna benzeyen atık çuvalları takıldı. 

İskenderun Körfezi'nin iç kısımlarında avlanan balıkçıların ağlarına, ağızları bağlı şekilde denize atılan çuvallar takıldı. 

Çuvalları tekneye çekerek içini açan balıkçılar, kömür tozuna benzeyen atıkla karşılaştı. Ağlara takılan 10 çuval dolusu atığı İskenderun Balıkçı Barınağı'na getiren balıkçılar, atık maddenin ne olduğunun araştırılmasını istiyor. 

"Kardeşler 3" adlı tekneleriyle avlanırken, ağlarına atık çuvallarının takıldığını ifade eden Nedim Kara, "Denizden balık yerine, çuvallar içerisinde ne olduğu yapılacak araştırmada belli olacak bu atıklar çıkıyor. Diğer balıkçı teknelerinin ağlarına da takılan bu çuvallarla ilgili Yumurtalık Cumhuriyet Savcılığı, bölgesindeki balıkçıların ağlarına takılan atıklardan numune alıp soruşturma başlatmış. Biz de teknemize ağlarla çektiğimiz bu çuvalları İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Artık bundan sonra onlar gerekli inceleme ve araştırmayı yaparlar" dedi. 

Binlerce balıkçının, İskenderun Körfezi'nde avlanarak geçimini sağladığını, balıkçılar kadar diğer vatandaşların da denize sahip çıkması gerektiğini belirten Kara, "Çeşit ve lezzetiyle bereketli bir denize sahibiz. Ama ağlarımızı attığımızda balık yerine böyle çuvalların çıkması bizleri üzüyor. Ava çıktığımızda 15-20 kasa balık yakalarken, şimdi 7-8 kasa zor çıkıyor. Eğer şimdiden denizimizi korumazsak yarın, bugün aldığımız avı da bulamayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melisa ÇELİK IP: 193.140.28.xxx Tarih : 9.01.2007 16:57:14
bence halkımısın sorumsuzlugu baska bir acıklaması yoktur ya atnlar bilinçli kişiler diğil yada işlerine gelmiyor çöp depolarını götürmek tek çözümümüz bilinçli halktan atankları bilinçlendirmeleri ve onları uyarmalarıdır