2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Başbakan çiftçilerin umudu oldu

Amik Ovası'nın en önemli su kaynağı olan Asi Nehri'nin Nisan ayında kuruması sonucu mağdur olan çiftçi, "Türkiye-Suriye Ekonomi Forumu" birinci toplantısına katılmak üzere Suriye'ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan su sorununa çözüm bulmasını umut ediyor.

Suriye'nin baraj kapaklarını kapatması sonucu Asi Nehri'nin Nisan ayında tamamen kuruması ve yeterli yağışların düşmemiş olması çiftçiyi oldukça zor bir durumda bıraktı. 700 bin dönüm ekili buğday alanı bulunan Amik Ovası'nda üretim yapan çiftçiler, kuruyan Asi Nehri'ne suyun gelmesini bekliyorlar.

Buğday arazilerinin sulanmaması durumunda perişan olacaklarını belirten çiftçi Osman Kırık, "Tarladaki buğdayımız susuz kaldı. Her yıl Haziran ayında kuruyan Asi Nehri bu yıl Nisan ayında kurudu. Son 3 aydır neredeyse hiç yağmur yağmadı, ne yapacağımızı şaşırdık. Tek umudumuz Suriye'de bulunan Başbakanımızın, Suriyeli yetkililerle görüşerek, Asi Nehri'ne su bırakılmasını sağlaması. Eğer buğdayımızı sulayamazsak hepimiz perişan oluruz" dedi.

Suriye'nin baraj kapaklarını açması konusunda Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen bir diğer çiftçi Mustafa Çinçinoğlu ise, Amik Ovası'nın su sorununa kalıcı çözüm bulunabilmesi için Reyhanlı ve Afrin barajları ile birlikte Suriye ile ortak yapılması planlanan Dostluk barajının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert aslan IP: 78.165.247.xxx Tarih : 27.04.2008 13:48:22

bence başbakan asi nehri'ne bir barajdan su versin