4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Başbakan Erdoğan Hatay'da

BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği ülkeleri düne kadar savaşırken bugün ortak para birliğine geçti, sınırları kaldırdı. Biz de aynı adımları bölgemizde atıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan toplu açılış törenlerini gerçekleştirmek için Ana uçağıyla geldiği Hatay'da, Hatay Havaalanı terminal binasıyla birlikte 76 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, yüzyıllardır Hatay'da kadına karşı ayrımcılık yapmayan bir kültür olduğunu belirterek, "Yine biliyorum ki burada farklı kültürlerin bir arada yaşama kültürü var. Biliyorum ki Hatay sevginin saygının şehri. Eğer ayrımcılık yapan, kadına çocuğa şiddet uygulayan varsa hanım kardeşlerime rica ediyorum haklarını arasınlar. Bütün kadınlar haklarına sahip çıksınlar. Bizim peygamberimiz kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir çağda geldi. Bu uygulanan onun ilk kaldırdığı

töre oldu. Şiddetin her türlüsünü karşı olduğumuz gibi kadına, çocuğa karşı olana da asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

6 Şubat'ta Türkiye-Suriye ortak yapımı dostluk barajının temelini attıkların hatırlatan Erdoğan, "Bugün bir kez daha Hatay'dayız. Sizlerle bir kez daha hasret gideriyor, tam 76 eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Halep ordaysa arşın burada. Yol, kavşak, eğitim kurumu, KÖYDES, MOBESE sistemlerinin resmi açılışını yapıyoruz. Bugün TOKİ tarafından yapılan 23 trilyon liralık yatırımların da açılışını gerçekleştiriyoruz. Amik ovası rahmetle bereketleniyor. Bunu biliyorum. Ve bu bereket her geçen gün artarak

inşallah devam edecek. Beni bugün duygulandıran şu terminal binasıdır. Buraya inen kalkan uçak bizleri mutlu ediyor, gururumuzu arttırıyor" diye konuştu.

Dün Anamur'da Alaköprü Barajı'nın temelini attıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a denizin 250 metre altından su köprüsü, su hattını inşa etmeye başladık. 3-3,5 sene sonra 7 Mart 2014'da Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a su vereceğiz. Türkiye bu. Onun için sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah Asi Barajı üzerindeki Dostluk Barajı ile de buradaki taşkınların önünü alacağız. Türkiye'de kazanıyor, Suriye'de kazanıyor. Halep de kazanıyor, Hatay da kazanıyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Biz Hatay'ın bir köyünün içme suyunu kendimize dert edinirken bir taraftan da böyle dev projelere imza atıyoruz."

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliği ülkeleri düne kadar savaşırken bugün ortak para birliğine geçti, sınırları kaldırdı. Biz de aynı adımları bölgemizde atıyoruz. Güzel günler yakındır. Bu 76 eserin Hatay'ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Anayasa gereği görevinde süresi dolan evladınız Adalet Bakanı Sadullah Bey'e teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey'e de teşekkür ediyorum. Bundan sonra amacımız Cumhuriyetin 100. yılı için 12 Haziran seçimlerine sıkı hazırlanmak."

BAKAN YILDIRIM'IN KONUŞMASI

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da, Hatay Havaalanı projesinin İl Özel İdaresi'nin girişimi ile başlatıldığını ancak kaynak yetersizliğinden yapılamadığını söyledi. Yıldırım, 2005 yılından Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yatırım programına alınan Hatay Havaalanı'nın yapımı aşamasında şiddetli bir dirençle karşılaştıklarını da hatırlatarak, "Havaalanının yapılmaması için büyük dirençlerle karşılaştık. 'Bu havaalanı burada çalışmaz, buraya yapılamaz' dirençlerine rağmen kısa sürede yapıp huzurlarınızda

açmıştık. Bize bir talimat daha vermiştiniz. 'Tarih, kültür, hoşgörü şehrine bu terminal yakışmıyor, çok güzel bir terminal yapın' demiştiniz. Şimdi bu güzel terminalin açılışında birlikteyiz. Havaalanını halkın yolu yapma talimatınızla ülkenin her tarafında aktif olmayan havaalanları açtık. 25 havaalanı çalışmıyordu şu anda 46 havaalanı aktif çalışıyor. İç hatlarda yolcu trafiği 6 kat, dış hatlar 2 kat arttı. Bu mutluluğu Hataylılarla paylaşıyoruz. Artık açılışlara yetişemiyor, yüzer yüzer açıyoruz.

Eskiden siyasiler aman bir açılış bulun diye haber gönderilerdi. Şimdi siz yetişemiyor, 10'ar 10'ar yüzer yüzer açıyorsunuz. Şu an 3 bin 500 uçağı gerçek zamanlı kontrol edecek. Avrupa'nın en modern ve gelişmiş sistemini kullanıyoruz. Her zaman hizmetlerimizde yaptığımız işlerle partimizin hükümetimizin en başta benimsediği 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' prensibini uyguluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Hatay Havaalanı terminal binası ile 76 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, akşam da Antakya Ottoman Palace'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen "Medeniyetlerin Buluşması Noktası Anadolu'da Kadının Güçlendirilmesi" konulu programa katılacak.

BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 17:14:02
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 19:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?