4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Baykal, Erdoğan'ı da yuhalatmadı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP mitinglerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yuhalanmasına tepki gösterdi. Baykal, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin “onuru ve şerefiö olduğunun altını çizerek, “Cumhurbaşkanı’na karşı her türlü hicap duygusunu bir yana bırakarak yuh çeken insanları Başbakan’ın önünde görmekten ben büyük üzüntü duyuyorum. Sakın ha onlara benzemeyin. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz, Başbakan’ın da ne olduğunu biliyoruz. Başkalarının da ne olduğunu biliyoruzö diye konuştu.

CHP lideri Baykal, Mersin’de verdiği seçim startına, Hatay’la devam etti. Hatay Uğur Mumcu meydanında düzenlenen mitingde konuşan Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

22 Temmuz seçimlerine Cumhurbaşkanı’nı seçememiş olarak gidildiğini ifade eden Baykal, Başbakan Erdoğan’ın uzlaşmaz tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı seçiminde başarısız olduğunu öne sürdü.
YUHLATMADI Baykal, Erdoğan’a yönelik eleştirileri sırasında meydandan "yuh" seslerinin yükselmesi üzerine, alandakileri uyardı. Baykal, AKP mitinglerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yuhalanmasından dolayı büyük utanç duyduğunu ifade etti. Baykal, şöyle dedi:

“AKP mitinglerinde Cumhurbaşkanı’na yuh çekilmesini görmekten utanç duyuyorum. Cumhurbaşkanı devletimizin temsilcisidir, milletimizin bütünlüğünün simgesidir, Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin onurudur, şerefidir, milli birliğimizin bayrağıdır. Ama bu Cumhurbaşkanı’na karşı her türlü hicap duygusunu bir yana bırakarak yuh çeken insanları Başbakan’ın önünde görmekten ben büyük üzüntü duyuyorum. Sakın ha onlara benzemeyin. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz, Başbakan’ın da ne olduğunu biliyoruz. Başkalarının da ne olduğunu biliyoruz."

KRİZİN ALTINDA SEN KALIRSIN


Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Bana 370 üzerinde milletvekili verin yoksa kriz çıkarö sözlerine de tepki gösterdi. Baykal, Erdoğan’ın milleti tehdit ederek oy toplamaya çalıştığını öne sürerek, “Kriz çıkarmış, hadi canım sen de. O krizin altında ilk sen kalırsın. Tayyip Erdoğan sen bu milleti anlamamışsın. Bu millet öyle kuru tehditlere papuç bırakmaz. Bu millet, şerefli onurlu oyunu doğru bildiği yere atar. 360 ile ne yaptın ki 370 milletvekili ne yapacaksın. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir tökezledi bir türlü ayağa kalkamadı. Tayip Erdoğan’da Cumhurbaşkanlığı sendromu var. Kimyası bozulduö diye konuştu.

TERÖRÜN KAYNAĞI KUZEY IRAK


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasında terör konusuna da değindi. Türkiye’nin 35 günde 49 şehit verdiğini hatırlatan Baykal, Türkiye’nin milleti bölmeyecek bir anlayışa ihtiyacı olduğunu kaydetti. Baykal’ın, terör konusunda AKP politikalarını eleştirdiği sırada, meydandan “Şehitler ölmez, vatan bölünmezö sloganları atılması dikkat çekti. Baykal, bu slogandan ötürü teşekkür etti. Türkiye’nin, “vatan bütünlüğü için en değerli evlatlarını şehit vermeye mecbur bırakıldığınıö belirten Baykal, Türkiye’deki terörün kaynağının Kuzey Irak olduğunu söyledi.
1999 yılında Suriye’den çıkan terörün Kuzey Irak’a yerleştiğini belirten Baykal, “Suriye’den çıkan terör Irak’a yerleşti. Her gün teröristler sınırı oradan geçiyor, şehitler Türkiye’de terörün kaynağı Kuzey Irak’ta. Bu durum sürdürülemez. Irak halkını seviyoruz, onlarla dost geçinmek istiyoruz. Ama Irak’tan terör gönderilmesine Türkiye’nin suikaste maruz bırakılmasına göz yumamayız. Bu konuda Suriye ne yaptıysa Irak’ın da onu yapması gerekiyor. Türkiye’yi yönetenlerin Irak’a bunu anlatması zorunludurö diye konuştu.
Baykal, CHP iktidarında Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü mutlaka koruyacaklarını söyledi.

“ÇİFTÇİ AYAĞA KALDIRILACAK"

 
Konuşması sık sık “Başbakan Baykalö sloganı ile kesilen Baykal, vaatlerini de sıraladı. Mazottan ÖTV almayacaklarını ifade eden Baykal, sosyal güvenlik kurumlarını da tek çatı altına alacaklarını söyledi.
Baykal konuşmasını, “Allah yolumuz açık etsin, CHP’nin yolu açık olsunö sözleriyle bitirdi.

GELİN VE DAMAT GELDİ

Bu arada miting alanına gelen gelin ve damat, kalabalıktan büyük alkış aldı. Çift, konuşmanın yapıldığı TIR’dan oluşan platformun üzerine çıkarak partilileri selamladı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 18:54:43
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 11:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?