4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Bayrak dağıtımında izdiham yaşandı

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bin 500 adet Türk bayrağının dağıtılması sırasında izdiham yaşandı.


Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Turgut Özal Parkı'nda bir program düzenledi. AK Parti'li belediye başkanlarının ve halkın yoğun katılım gösterdiği kutlama programında vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düşen Mehmetçikler'in ailelerine hediyeler verildi.

Kutlama programının finalinde ise Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, vatandaşlara bin 500 adet Türk bayrağı dağıttı. Türk bayrağının dağıtımı sırasında ise izdiham yaşandı.

Çoluk çocuk herkes bayrak alabilmek için birbirleri ile yarıştı. Yaşanan izdiham sırasında bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirirdi. Bayrak dağıtımının tamamlanmasının ardından kutlamalara katılan yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan "Türkiyem" şarkısını söyledi.


Bayrak dağıtırken zor anlar yaşayan Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, "Halkımızın milletine karşı olan sevgisi bayrağıyla bütünleşiyor. Beldemizde ilkleri yapmak bize kısmet oldu, bu da bize gurur veriyor. Denizciler'de ilk kez böyle bir Zafer Bayramı kutlaması gerçekleştirdik. Bunca sene unutulmuş olan bu konuları vatandaşımızla el ele, gönül gönüle yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı biz bugün coşkuyla kutluyoruz. Bu vatan için şehit düşen Türk milletinin evlatlarını
da rahmetle, saygıyla anıyorum. Biz bu mutluluğu onların sayesinde yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 22:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?