2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Baz istasyonu protestosu: 25 gözaltı

Antakya'da, beldelerine baz istasyonu kurulmasını engellemek için eylem yapan ve görevlileri taş yağmuruna tutan gruba çevik kuvvet müdahale etti. Çıkan olaylar sırasında 25 kişi gözaltına alındı. 

Merkeze bağlı Küçük Dalyan beldesinde, bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren halk, cihazın kurulmasını engellemek için her yolu denedi. Cihazın kurulacağı araziye giden yol üzerinde çok sayıda çukur açan vatandaşlar, buldukları bu çözüm etkili olmayınca cihazı getiren aracı taş yağmuruna tuttu. Bu sırada olay yerinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri ile grup arsında gergin anlar yaşandı. Grup daha sonra, baz istasyonunun kendi arazisi üzerine kurulmasına izin veren mülk sahibi İbrahim Yılmaz'ın evine yürüdü. Polislerin uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren vatandaşlarla polisler arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan arbede sonunda polis, eyleme katılan 25 kişiyi gözaltına aldı. 

Olaylar sırasında 1 kişi hafif şekilde yaralanırken, sabah saatlerinde kurulumuna başlanan baz istasyonunun montajı polis gözetiminde tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 17:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?