3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Bekbele'nin altyapısı tamam

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde yaklaşık 1 yıl önce başlatılan alt yapı çalışmaları tamamlandı.

Bekbele Belediyesi, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına start verdi.

Belediye Başkanı Bestami Bilgili, yaptığı açıklamada, beldeyi yeniden şekillendirdiklerinin altını çizerek, “Alt yapımız 20 kilometreydi ve başladık, bitirdik. İşletme terfi merkezi alındı ve evlere bağlantılar yapılıyor. En büyük problemiz olan alt yapıdan kurtulduk. Beldemiz daha modern hale geldi. Diğer yandan, Denizciler Belediyesi ile ortak yapacağımız biyolojik arıtma tesisinde proje aşamasına geldik. Projenin İller Bankası'na sunulması ve kabul görmesinin ardından alınacak krediyle arıtma tesisini beldemizin E-5 karayolunun alt kısmında yapacağız. BELDES'ten gelen paramızla ve kendi imkanlarımızla 20 bin metre kare parke taşı çalışması yaptık ve döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Beldenin birçok bölgesine parke taşı döşememizin sebebi ise doğalgazın gelecek olmasıdır. Doğalgaz geldiğinde şebeke döşemesinin daha kolay olması için parke taşı döşemeyi uygun gördük. Hem görüntü hem de kullanım açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye başkanları için en riskli ve zahmetli hizmetlerden olan alt yapı hizmetine girişirken hiç tereddüt etmediklerini ifade eden Bilgili, "Çünkü alt yapı olmadan üst yapı olmuyor. İstediğiniz kadar üste yatırım yapın, mutlaka alt yapınızın olması lazım. Buralarda şu parkenin altında kanalizasyon şebekemiz yapıldı, su şebekemiz değişti. Alt yapımız olmasa, üste yaptıklarımızın anlamı yok. Bunların hepsi milli servet. Bu düşünceyle hareket ettik” diye konuştu.

Belediye Başkanı Bilgili, beldeye alt yapı hizmeti verilirken, sosyal tesis çalışmalarının da hızla sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Beldemize 2 spor kompleksi, 2 park yaptık ve halkımızın hizmetine sunduk. Birçok mahallenin ihtiyaç duyulan bölgelerinde içme suyu şebekesini değiştirdik. Açılmayan yolları açtık. Hizmette sınır yok, biz halkımıza hizmet ettiğimiz sürece mutlu oluyoruz. Durmak yok, yola devam. Mali sıkıntılarımıza rağmen hizmetlerimiz devam edecektir.” 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kara kalp IP: 88.224.129.xxx Tarih : 30.01.2008 19:43:16

güzel ya spor komleksi haaa konuşmaya değmez...:)