7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Belediye Başkanı'ndan anlamlı yardım

İskenderun İlçe Belediye Başkanı Mete Aslan, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne, dernek binası inşaatı için 113 bin YTL yardımda bulundu. 

Şehit ve gazi ailelerine Belediye Yemekhanesi'nde iftar yemeği veren Aslan, yemek sonrası yaptığı konuşmada, "Vatanın bölünmez bütünlüğünü savunma yolunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden, bu uğurda şehit ve gazi olan Türk milletinin değerli şahsiyetlerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu iftar yemeğinin hiçbir siyasi yönü yoktur. Amacımız, şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelerek onlara moral vermektir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Elbette gönül ister ki hiç kimse ölmesin. 

Ama biz Türk milleti olarak bu bayrağı, bu vatanı ecdadımızın bize teslim ettiği günden bu yana canımız pahasına savunuyoruz. Türkiye'de artık hemen her ailede bir şehit vardır. Ancak son zamanlardaki çelişkiler bizleri ve dolayısıyla Türk milletini üzmektedir. Bu memlekette gözü olan hainler şunu bilmelidirler ki Türk milletinin şehit verecek daha binlerce ferdi vardır. Eğer ölmek gerekiyorsa bizler de ölmeye hazırız mesajını vermek için bir aradayız. Hainler istedikleri kadar hoplayıp zıplasınlar, bu gördüğünüz coğrafyada Türk milletinin dışında bir hakimiyetin olması mümkün değildir. Müsaade edenlerle birlikte Allah'ın izniyle bunları bir kaşık suda boğmaya hazırız. Ama hepimiz şuurlu ve dikkatli olmak zorundayız, olaylara sağduyulu bakmamız gerekiyor. Çünkü onların istedikleri bu değerlerimizi yok edip bizleri birbirimize düşürmek olacak" dedi. 

Şehit ailelerine sabır dileyen Aslan, "O bakımdan ben bütün şehitlerimizi yad ediyorum, rahmetle anıyorum. Her zaman sizi birlikte görmek, sizinle birlikte olmak benim için büyük mutluluk. Duyduk ki derneğe bir bina arıyormuşsunuz. Şu anda derneğin mevcut binasını da belediye olarak biz vermiştik ama o bina artık size yakışmıyor. Sayın Kaymakamımız Cengiz Horozoğlu, 27 bin YTL yardım toplamış. Ben inşaatı yapacak müteahhit ile konuştum, 100 bin dolardan söz ediyor. Ben de bu 27 bin YTL'nin üzerine 113 bin YTL ekleyerek 150 bin YTL'ye tamamladım. Bu parayı rahmetli kayınbabam, kayınbiraderim ve tüm ölmüşlerim için eşim Zübeyde Aslan adına sizlere hediye etmeye karar verdim, hayırlı uğurlu olsun. Bu memlekette 'Belediye başkanı briç salonu yapana kadar şehitlere yer yapsın' diyenlere buradan mesaj gönderiyorum. İnşallah onların da akıllarına bir gün şehitlerimiz gelir" dedi. 

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu ise Başkan Aslan'a yardımları için teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 11:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Ersen Sağnak IP: 85.104.112.xxx Tarih : 23.10.2006 09:55:30
Helal olsun Başkan,Allah senin gibileri bu vatandan eksik etmesin.duyarlılığın için ve İskenderun'a hizmetlerin için teşekürler.Samsun-Çarşamba