7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Belediye binası modernleşti

SAMANDAĞ BELEDİYE BİNASI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Tadilat yapılarak yenilenen Samandağ Belediye binasının açılışını Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptı.

Bakımsızlığı nedeniyle ilçede yaşayan vatandaşların girmeye çekindikleri Samandağ Belediye binası baştan aşağı yenilerek modern bir görünüme kavuşturuldu.

1973 yılında yapılan belediye binasında gerçekleşen tadilat çalışmaları doğrultusunda binanın elektrik ve su tesisatları tamamen yenilenirken, bütün kapı ve pencerelerde değiştirildi. Dış ve iç cephelerinde boyama çalışması yapılan binanın duvarlarına ise seramik kaplandı. Gerçekleştirilen tüm bu yenileme çalışmalarının 149 bin TL’ye mal olduğu belirtildi.

Açılış törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile birlikte MKÜ Rektörü Şerafettin Canda, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, daire amirleri, muhtarlar, Hıristiyan ve Ermeni Cemaati temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hatay valisi Lekesiz, “Daha önce birçok açılışa katıldım. Bu kadar kalabalık bir açılışa rastlamadım. Öncelikle Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında üstlendiğimiz görevleri yerine getirip güzel Hatay’ımıza hizmet etmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Hatay’da 9 ay dan beri görev yapıyorum. Hatay kentimiz doğasıyla, kültürüyle, misafirperverliği ile farklı inançlarıyla, lezzet sofralarıyla, güzel insanlarıyla çok farklı bir yer. Açılan havaalanı bölgemize çok farklı bir hareketlilik getirdi. Hatay bölgesi ekonomik ve sosyal olarak kalkınmada yüzde 40’lık bir artış sağladı. Hatay, barış ve hoşgörü anlayışını binlerce yıl korudu ve sahip çıktı. Ortak sorunlarımızı el birliğiyle aşarak, kentimizi daha ileri düzeylere taşıyacağız” dedi.

Daha sonra söz alan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, “Belediyenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyenin önceki hali kırık ve döküktü. Daha önceki bina Samandağ halkına yakışmıyordu. Samandağ’ında sadece bina değişmedi. Her şey değişti. Yeni bir Samandağ doğuyor. Samandağ yıllarca ihmal edilmiş, dışlanmış bir yer. Belediye Başkanı Mithat Nehir’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Törende yaptığı konuşmada 13 aylık görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “Samandağ’a hizmet bayrağı bir yıl önce 5 yıllığına bize verildi. Bizler, üstlendiğimiz bu görevin sorumluluğu ile hiçbir günü boşa geçirmeden, doğduğumuz, büyüdüğümüz, sevdiğimiz ve önemsediğimiz Samandağ’ımıza şükran borcumuzu ödemeye çalışıyor, her geçen gün daha büyük bir coşkuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanırım burada bulunan ve binamızın eski halini bilen herkes, Belediye binamızı yenilemenin gerekçelerinin farkındadır. Belediye binasının tüm Samandağlılar için simgesel bir önemi var. Başlattığımız değişim sürecinin izleri tüm Samandağ’da görülmektedir. Bir yıl boyunca yaptığımız tüm hizmetlerin ve yaklaşımlarımızın aynası olarak gördüğümüz binamızın açılışını yapıyoruz. Aslında, Belediyemizin ulaştığı hizmet düzeyi ve performansı daha büyük bir binayı gerektiriyordu. Yepyeni bir binayı projelendirmek ve yapmak ideal olanıydı. Ancak, belediyemizin geçmişten gelen borçlanma düzeyi bu düşüncemizi ertelemeyi gerektirdi. Ayrıca, yaptırdığımız inceleme sonucu binanın statik yapısının sağlamlığı ve depreme dayanıklılığının ortaya çıkması ile binamızın yenilenmesinin uygun olacağına karar verdik. Binamızı yenilemekle, burada sizlere hizmet veren, verecek olan belediye çalışanlarının da koşullarını iyileştirmiş oluyoruz. Çalışanların huzuru, memnuniyeti ve çalışma koşulları sizlere güler yüz ve hizmet olarak geri dönecektir. Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 13 ay geçti. Başlattığımız hizmet ve atılımlarımızı yeni çalışmalar ve projelerle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 12:12:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 12:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?