3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Belen suya kavuştu

Hatay’ın Belen ilçesinde uzun yıllardır yaşanan su sorunu 40 kilometre uzaktaki Bakras Köyü'nden su getirilerek çözüme kavuştu.

Belen'de yıllardır devam eden ve iki yıldan buyana çözüm aşamasında olan su sorunu nihayet çözüldü. 40 kilometre uzaklıktaki Bakras Köyü ile Belen-Gedik arasında yapılan su şebekesi döşeme çalışması ile tamamlanan tesis törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren, büyük emekler sonucunda Belen’in suya kavuştuğunu belirterek, “Yıllardır çekilen sıkıntımız Bakras’tan getirdiğimiz içme suyu ile ortadan kalkıyor. Belen’de çok eski zamanlara dayanır susuzluk. Ancak birkaç senedir daha da artmıştı. Bunun da nedeni küresel ısınmadır. Bizlere 'Neden yakından su getirmiyorsunuz?' diye sordular. Bizim ayak basmadığımız yer kalmadı. Ancak baktığımız her yerde sular yetmedi. Yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve saniyede 75 litre su veren bir kaynak bulduk. Bundan böyle Belen’de su sıkıntsı olmayacak" dedi.

Konuşmaların ardından su şebekesinin döşenmesine katkı sağlayan İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş adına Basın Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Mutluay’a plaket takdim edildi. Plaket takdimi sonrası içme suyu tesisinin kurdelesi kesilerek, suyun akışı beldeye sağlandı.

Törene, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan, İller Bankası Bölge Müdürü Mustafa Akgün, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 16:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?