3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Belen teröre karşı yürüdü

Hatay'ın Belen ilçesinde binlerce kişi, Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak, teröre lanet yağdırdı.

Genç yaşlı, kadın erkek binlerce kişi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen yürüyüş için Şehitler Anıt Alanı'na akın etti. Şehitler Abidesi önünde şehitler için edilen duanın ardından vatandaşlar, Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Taşıdıkları Türk bayrakları ve pankartlarla teröre lanet yağdıran binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmet'iz, hepimiz şehit", "Kahrolsun PKK", "Her Türk asker doğar" şekline sloganlar attı. Yürüyüşe katılan kadınlar da erkekler gibi askere gidip, vatan savunmasında görev almak istediklerini haykırdı. Bir kolu olmayan 60 yaşındaki Hayri Berberci, hiç askere gitmediğini, ancak vatan için şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

Yürüyüş nedeniyle Belen-İskenderun karayolu trafiğe kapanırken, slogan atarak yürüyen kalabalık, bir süre sonra Atatürk Anıtı'na ulaştı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, Tertip Komitesi adına konuşma yapan Uğur Törer, küresel güçler ABD ile AB'nin taşeronluğunu yapanların katlettiği şehitlere rahmet dilediğini vurguladı. Törer, "Dünyaya inat hepimiz Türküz, hepimiz Mehmet'iz. Küresel güçler aynı coğrafyayı paylaştığımız, aynı lokmayı paylaştığımız, kız alıp kız verdiğimiz, birlikte Kurtuluş Savaşı'na katıldığımız, şehit mezarlarımızın yan yana durduğu, 900 yıl birlikte yaşadığımız insanlarla aramızı açmak için, bizi birbirimize düşürüp zayıflatmak için, yok etmek için oynadıkları bu oyunu bozacak gücümüz ve kararlılığımız vardır. Bu kararlılığı ve bu inancı milletimizde görüyoruz" dedi.

Yurdun her yanında teröre öfkenin çığ gibi yükseldiğini belirten Törer, "Sizlerden Türk'e yakışır milli duruş ve kararlılık beklenmektedir. Sakın geri adım atmayın, bu millet sel oldu, geri döneni asla affetmez" diye konuştu.
Kalabalık, Törer'in konuşmasının ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 18:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?