3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Belen Yayla Şenlikleri başladı

Hatay’ın Belen ilçesinde, belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliklerinin 4.'sü 94 çocuğun sünnet ettirilmesiyle başladı.

Belen Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen yayla şenlikleri, sünnet şöleniyle start aldı. Belen Şehitler Abidesi'nde düzenlenen şölene; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Belen Belediye Başkanı Evren, kısıtlı imkanlarla Belen halkına en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarını ve bu kapsamda bu yıl 94 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirterek, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, geleceğin teminatı çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "İyi yetiştirilen bir çocuk ailesine, vatanına, milletine ve tüm dünyaya faydalı olur. Kötü, eğitimsiz yetiştirilen bir çocuğun ise ailesi başta olmak üzere tüm insanlığa zararı dokunur. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak çocuklarımızı örf adetlerimize, geleneklerimize, vatanına, milletine bağlı bir şekilde yetiştirerek topluma faydalı bir kişi haline getirmemiz gerekmektedir” dedi.

Dua edilmesinin ardından çocuklara hediyelerin dağıtıldığı sünnet şöleninde, Milletvekili Karasayar ve Belediye Başkanı Evren de iki çocuğa kirvelik yaptı. 94 çocuğun erkekliğe ilk adımı attıkları sünnet şöleni, çeşitli animasyon gösterileri eşliğinde gün boyu devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:39:45
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 14:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?