5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Belen'e spor tesisi

Hatay’ın Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar 5 yıl içerisinde ilçeyi parmakla gösterilecek bir şehir haline getireceğini söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana Belen’in çehresini değiştirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Yılmazlar, içerisinde basketbol, futbol, voleybol, sauna, buhar odası, halı sahası ve yüzme havuzu olan bir spor kompleksini Belen’e kazandırmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Yılmazlar, “Biz göreve gelmeden önce Belen halkına söz verdik. Belen’in çehresini değiştireceğiz diye, hizmet götürmediğimiz mahalle dahi kalmayacak diye. Ve bu sözümüzü tutuyoruz. Belen’in neredeyse büyük bir kısmını yeniledik. Kanal çalışmaları, yol çalışmaları, parke taşı çalışmalarımızın neredeyse tamamını tamamladık. Kısıtlı imkanlara rağmen halkımıza hizmet seferberi olduk" dedi.

"HEM BORÇ ÖDERİZ HEM HİZMET YAPARIZ"

Belediye Başkanı Yılmazlar, borçlu bir belediye olduklarını belirterek, şunları anlattı:

"Biz hem borcumuzu ödeyeceğiz hem de hizmetimizi yapacağız. Yönetime geldiğimizde personelinin maaşını ödeyemeyen ve borcundan dolayı sokağa dahi çıkılamayacak bir manzara vardı. Belediyecilikte geçmişte yaptığımız hizmetler ve tecrübemizle kolları sıvayıp işe başladık ve hem borcumuzu ödedik hem de halkımıza hizmet vermeye başladık. İlk işimizde Belen’e hak ettiği ölçüde bir belediye hizmet binası kazandırdık. Günümüz standartlarına uyum sağlayan, teknolojik bir binayı yapmanın mutluluğunu halkımızla birlikte yaşadık. Borçluyuz diye bir şey yapmayacak mıyız? Belen’de yolsuz bir sokak bırakmayacağız. Mahallelerimizin yolarının yüzde 70 i bitirildi. Türkiye standartlarında yol yapıyoruz. Sarımazı Mahallesi ve bölgede bulunan sitelerin kanalizasyon problemi vardı. 9 milyon liralık harcamayla ihalesi ile bu hizmetleri de vereceğiz. Bunları nasıl yapacaksınız diye sorarsanız, ben de 'bizim sırrımızdır' diye cevap veririm. Kanal ve arıtma tesisi projelerimizle ve diğer projelerimizle var gücümüzle çalışacağız ve Belen’i beş yıl sonunda parmakla gösterilecek bir şehir haline getireceğiz."

"BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKINI YAPACAĞIM"

Mega projelere imza atmak için görev üstlendiğini söyleyen Yılmazlar bölgenin en büyük ve en kapsamlı parkını yapmak için kolları sıvadığını belirtti. Yılmazlar, "Şimdi 2 bin metrekare alan üzerinde bir park projemiz var. Antakya ve İskenderun başta olmak üzere kuracağımız park, bölgenin en dikkat çekecek parkı olacaktır. Belen’de en az iki bin kişinin aynı anda ziyaret edebileceği bir park yapacağız. İçerisinde en az üç bin kişi kapasiteli amfi, süs havuzları, bisiklet yolları, kafeteryalar, hediyelik eşya satış yerleri ve şelalesiyle bölgedeki en güzel park olacak. Bitirildiğinde çevre ilçelerden buraya insan akacak" dedi.

İskenderun bölgesinde kurulmaya başlanan termik santral ve gelişmekte olan organize sanayi bölgesi nedeniyle insanların Belen Sarımazı bölgesine doğru büyük bir ilgi gösterdiklerini izlediklerini ifade eden Yılmazlar, "Sarımazı bölgesinde yolun üst ve alt kısmına konut yapılmaması kararını aldık. Bu alanlara 5 yıldızlı otel ve toplu konutlar yapılması düşünülüyor bu manada yaptığımız görüşmeler var ve değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"HALK DA MEMNUN BELEDİYE PERSONELİ DE"

Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar göreve geldiklerinde maaş ödeyemeyen bir enkazdan bugün hem borcunu ödeyebilen hem hizmet üreten sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirebilen bir duruma geldiklerini söyledi. Yılmazlar, ayrıca belediyede iken diğer kurumlara atanan işçilerin de alacaklarını ödeyerek onları bir veda yemeğiyle uğurlamanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Cemil Yılmazlar, Belen Belediyesi'nde müfettişler tarafından yapılan incelemelerde teşekkür aldıklarını belirterek, "Belediyenin gerek ihalelerde ve gerekse hizmet alımlarında son derece şeffaftır bu konuda hiçbir sıkıntımız ve verilemeyecek bir hesabımız olmamıştır olmayacaktır, halkımıza hizmet için bu yola çıktık ve doğru bildiğimiz yolda yürüyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2012 Salı 17:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?