2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Binlerce kişi Ali'yi uğurladı

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, Antakya merkeze bağlı Ekinci beldesinde toprağa verildi.

Gezi Parkı protestolarında kimliği belirsiz kişilerce darp edilen ve hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın tabutunun başında Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert'in anneleri de vardı.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerin saldırısına uğrayarak yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi memleketi Hatay'a getirildi.

Korkmaz ailesinin Ekinci beldesindeki evine konvoyla getirilen cenaze, burada yakınları tarafından sloganlarla karşılandı.

Korkmaz'ı taşıyan cenaze aracını gören ailesi gözyaşlarına boğuldu. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde zaman zaman fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi Ekinci beldesi mezarlığında toprağa verildi.

KORKMAZ'IN TABUTU BAŞINDA 3 ANNE

Cenazeye katılanlar arasında Ankara'da Gezi Parkı eylemleri sırasında vurulan Ethem Sarısülük'ün ve yine Gezi eylemleri sırasında Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert'in annesi de vardı.

Abdullah Can Cömert ve Ethem Sarısülük'ün anneleri Ali İsmail Korkmaz'ın tabutunun başında, Korkmaz'ın annesine destek oldu.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı:Ali İsmail Korkmaz'ın tedavi sürecinin hiçbir aşamasında hastanede bakılmaması, hastaneye kabul edilmemesi gibi bir durum oluşmamıştır. Ailenin şikayeti çerçevesinde, Eskişehir Valiliği'nin yürüttüğü adlî ve idarî soruşturma devam etmektedir. Sağlık Bakanımızın talimatıyla yukarıda paylaştığımız tedavi sürecinin bütün detaylarının incelenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından da ayrıca soruşturma başlatılmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2013 Perşembe 15:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?