2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Biodizel faciasına 2 tutuklama

Antakya Sanayi Sitesi'ndeki biodizel tesisinde 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından olay yerinde delil tespiti çalışmalarına başlandığı, oluşturulan bilirkişi heyeti tarafından, patlamanın meydana geldiği kazan ve etrafında bulunan diğer tanklar ile çevrede bulunan materyallerden numuneler alınarak inceleme yapıldığı belirtildi.

2006'da EPDK'dan geçici deneme üretimi için izin aldığı tespit edilen şirketin tüm defter ve kayıtlarına el konulduğunun belirtildiği açıklamada, gerek patlamanın meydana geldiği iş yerindeki üretimin niteliği gerekse üretim izinleri, teknik donanımın yeterliği, iş güvenliği tedbirleri ve iş yerinin denetimlerini de kapsayacak şekilde çok geniş yönleriyle soruşturmaya başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, elde edilen ilk tespit sonuçları doğrultusunda şirketin üretim müdürü İ.P. ile şirket ortaklarından M.Y.'nin cumhuriyet başsavcılığında ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları ve başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

22 Kasım Cumartesi günü saat 22.30 civarında, Antakya'nın Güzelburç Beldesi Yeni Sanayi Sitesi 1. Giriş A 10 Blok karşısında bulunan PÜR-YAK Biyodizel Yağ Arıtma Dağıtım Maden Nakliye Sanayi Limited Şirketi'ne ait binada meydana gelen patlamada, şirketin ortaklarından Ahmet Kıyılı, şirket mühendisi Gülhan Tohumcu ve İ.P.'nin oğlu Berkay P. ölmüş, İ.P. ile iş yerinde bulunan oğlu Hamza P., işçilerden Fevzi Köse ve muhasebeci Fevzi Bolacan yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:41:10
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 16:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM TOHUMCU IP: 88.244.204.xxx Tarih : 13.12.2008 14:32:56

kazalar allahtan ama dikaatsizlik ve işgüvenliği alınmadan çalışmak niye kardeşi