7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Birliğinden firar edip hırsızlık yaptı

BİRLİĞİNDEN FİRAR EDİP HIRSIZLIK YAPAN ASKER, SON İŞİNDE YAKALANDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2 iş hanında 8 iş yerine giren hırsız, polisin sıkı takibi sonucu kaçmak isterken yakalandı.

Alınan bilgiye göre olay, Ulucami Caddesi'nde bulunan bir iş merkezinde meydana geldi. Gece geç saatlerde iş merkezine giren Ahmet D. (21), birinci kattan başlayarak üçüncü kata kadar 8 dairenin kapısını levye ile açarak içeri girdi. Sadece 2 dairede bilgisayar ve nakit para bulan şahıs, çaldığı malzemeleri iş merkezinden çıkartmak isterken devriye görevi yapan polisler tarafından fark edildi. Polisi görünce kaçmaya çalışan Ahmet D., üzerinde 1 adet ruhsatsız tabancayla birlikte yakalandı. Şahsın

çaldıktan sonra çuvala doldurup iş merkezinin zemin katında hazır ettiği bilgisayar ve diğer elektronik eşyalar da ele geçirildi.

Şahsın çaldığı 2 adet laptop bilgisayar, 3 adet masa üstü bilgisayar ve ses sistemleri, 8 adet cep telefonu, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet 9. mm çapında tabanca, bin 169 TL para, polisler tarafından sahiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili sorgulanan Ahmet D.'nin ilk önce kimliği konusunda yalan beyan verdiği tespit edildi. Şahsın, İskenderun'a vatani görevini yapmak üzere geldiği ve birliğinden firar ederek bir hafta içerisinde 2 ayrı iş merkezinde 8 iş yerini soyduğu anlaşıldı. Çaldığı elektronik eşyaları kiraladığı tek odalı bir eve depolayan zanlı, polise verdiği ifadede suçunu itiraf etti.

Gösterdiği adreste yapılan aramada 2 adet müzik çalar, 4 adet bilgisayar, 1 adet LCD televizyon, DVD player, şofben, elektrikli soba ele geçirildi. Vatani görevini yapmak üzere İskenderun'a geldiği tespit edilen Ahmet D.'nin hırsızlıktan çok sayıda kaydının olduğu tespit edildi.

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından Merkez Komutanlığı ekiplerine teslim edilen zanlı, adliyeye sevk edildi.

BİRLİĞİNDEN FİRAR EDİP HIRSIZLIK YAPAN ASKER, SON İŞİNDE YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 13:14:05
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 15:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?