5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Biz çok postal yalayan gördük

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ'IN HATAY GEZİSİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz çok postal yalayan, şapkasını alıp kaçan, 3 gün daha iktidar koltuğunda kalmak için takla atanları gördük. Postal yalayanlar siyasette kaybetmeye mahkumdurlar" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yapılan AK Parti Hatay İl Divan Toplantısı'na katıldı. Arınç, yaptığı konuşmada, son yüzyılda Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını kaydetti. Arınç, AK Parti'nin iktidar olmasıyla oynanan bu oyunların büyük bölümünü ortaya çıkarttığını belirtti. Arınç, dönemin genelkurmayı tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 27 Nisan 2007'de AK Parti'li yöneticilerin gözünü korkutmak için gece yarısı inretnetten e-muhtıra verildiğini hatırlatarak, "Biz de parti yönetimi olarak dirayetli davranarak, otur yerine kardeşim, sen bizim emrimizde çalışan bir memursun, haddini bil dedik ve boyun eğmedik" dedi.

"Biz çok postal yalayan, şapkasını alıp kaçan, 3 gün daha iktidar koltuğunda kalmak için takla atanları gördük. Postal yalayanlar siyasette kaybetmeye mahkumdurlar" diyen Arınç, AK Parti yönetimi olarak hiçbir zaman postal yalamadıklarını, yalamayacaklarını ifade etti. Arınç, şunları kaydetti:

"8 yıldır arkamıza, milletin iradesini ve güvenini alarak yola çıktık. Demokratik duruşuna güvendiğimiz bir arkadaşı partiye alarak turizm bakanı yaptık. O arkadaşımız bir süre sonra bizi yarı yolda bırakarak Anavatan Partisi'ne genel başkan oldu (Eski AK Parti Milletvekili ve Bakan Erkan Mumcu). Bu arkadaşa, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde gel bize destek ver dedik, tamam dedi. Gece yarısı fikrini değiştirdi. Ve bizi bir kez daha yarı yolda bıraktı. Daha sonra bu arkadaşa niye böyle yaptın diye sorduğumuzda, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı paşanın kendisini ve diğer ANAP'lı milletvekillerini engellediğini söyledi. Çok şükür bizim milletimiz asildir ve asil duruşunu koruyanlara her zaman sahip çıkmıştır. Milletimiz kendisine sahip çıkana hep vefalı davranmıştır. Hep arka çıkmıştır. Fakat kim ki kendi inandığı değerlere hakaret etmiş, inançlarına değer vermemiş onu, bir takım daleverelerle çıktığı zirveden indirmesini bilmiştir. Ve tarihin kara sayfalarında kaybolmaya mahkum etmiştir.

Rahmetli Adnan Menderes'i asanlara, bu milletin efradı en iyi cevabı verdi. Anadolu insanı Menderes'i asanlara hiç kıymet ve değer vermedi. Bu insanlara, sizler katillersiniz, hiç suçu olmayan insanları astınız diyerek, ekmek bile satmadılar."

Milletin, sağduyusunu her zaman koruduğunu söyleyen Bülent Arınç, bundan birkaç ay önce dört polisin şehit edildiği Dörtyol'da büyük oyunlar oynanmak istendiğini ifade etti. Arınç, "Ancak bu oyunu oynayanlar bir şeyi unuttu, o da milletimizin büyük çoğunluğunun her zaman koruduğu sağduyuydu. O sağduyu sayesinde olaylar çok daha büyümeden önlendi. Yakın tarihte provokatif oyunlar oynandı. Dörtyol'dan tüm millete sesleniyorum; Sakın fitneye fesada uymayın, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen çirkin olaylara alet olmayın" diye konuştu.

Terörü bitirme noktasında kararlı olduklarının altını çizen Arınç, bunun silahlı mücadeleyle yeterli olmadığını kaydetti. PKK'nın silahlı eylemi bırakması, Kandil ve Mahmur kamplarının boşaltılması için çalıştıklarını kaydeden Arınç, bunun için sosyal, ekonomik ve toplumsal çalışmalarla mümkün olacağını söyledi. Kürt sorununa da değinen Arınç, "Kürt kardeşlerimiz kahramandırlar tarihte bu topraklar için şehit oldular onları sen Kürtsün diyerek ayıplamak doğru değildir. Ana dillerini istedikleri gibi kullansınlar bu onların insani haklarıdır fakat Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir ve Anayasamızın bu değişmez ilkesidir. Biz yeniden bir anayasa yapacak olsak bile bunu değiştiremeyiz. Çünkü Türkiye'nin resmi dili Türkçedir ve biz bu şekilde bir birimizle anlaşabiliyoruz" dedi.

Arınç, konuşmasının sonunda ekonomik anlamda hızla büyümekte olan körfez ilçelerini işaret ederek, "Hollanda'nın Roterdam'ı varsa Hatay'ın da Dörtyol'u var. Erzin Dörtyol ve İskenderun'a yeni yapılacak sanayi tesisi ve limanlarla bölge, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ'IN HATAY GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 19:47:03
Güncelleme :16 Ocak 2011 Pazar 23:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?