5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Bordür fabrikası üretime başladı

HATAY’DA DEKORATİF TAŞ VE BORDÜR FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

Antakya Belediye İmar Ltd. Şti bünyesinde kurulan ‘Dekoratif Taş ve Bordür Fabrikası’nın son teknoloji makinelerle donatılarak üretime başladığı bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kurulan fabrikada artık kendi dekoratif taş ve bordürleri kendilerinin üreteceğini belirterek, "Bu taşlarda kullandığımız kalıp ve modellerin tescili tamamen bize ait ve özel olarak üretiliyor. Türkiye’de ilk kez kullanılan BS45 ve üzeri sertlikteki dekoratif taş ve bordürler oldukça uzun ömürlü ve dayanıklı olma özelliklerini taşıyor" dedi.

Başkan Savaş, Antakya’ya bağlı Narlıca Beldesinde kurulan dekoratif taş ve bordür fabrikasının günde ortalama 900 metrekare dekoratif taş ve 3000 adet bordür taşı üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Fabrikada üretilen dekoratif taş ve bordürlerin yüksek kalitede olduğunu, kullanılan son teknoloji makineler vasıtasıyla dekoratif taş ve bordürlere istenilen deseni ve rengi verebildiklerini söyleyen Başkan Savaş, üretilen malzemenin kentin estetik görünümüne katkı sağlayacak kalite ve düzeyde olduğunu ifade etti. Başkan Savaş ayrıca, fabrikada üretilen dekoratif taş ve bordürlerin üst zemininde uygulanan teknik özellikler gereği görme engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak şekilde tasarlandığını da özellikle vurguladı.

Önümüzdeki günlerde Atatürk, Fatih, Cumhuriyet, Adnan Menderes, Ayşe Fitnat, Gündüz, 75.Yıl ve Karaoğlanoğlu caddelerinde yapım faaliyetleri başlayacak olan "Prestij Caddeler Projesi"nin cadde ve kaldırım düzenlemelerinde yeni kurulan fabrikada ürettikleri dekoratif taş ve bordürleri kullanacaklarını ve bu sayede büyük bir masraftan kurtulacaklarını belirten Belediye Başkanı Savaş, fabrikanın üretim kapasitesi elverdiği ölçülerde Antakya’nın cadde, sokak ve kaldırımlarında bu fabrika da üretilen bordür ve dekoratif taşları kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

HATAY’DA DEKORATİF TAŞ VE BORDÜR FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI
HATAY’DA DEKORATİF TAŞ VE BORDÜR FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 11:47:03
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 12:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?