2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Bu nasıl aile!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ailesi tarafından kaçırıldığı bildirilen 4 aylık bebek, dere yatağında ölü bulundu. Bebeğin vücudunda darp izlerine rastlanırken, bebeğin annesi, babaannesi ve dedesi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırımtepe Mahallesi'ndeki Feyezan kanalı civarında kurulan pazarda ikinci el eşya satan bir esnaf, sabah saatlerinde tezgahını kurarken dere yatağında bir bebeğin olduğunu fark etti. Esnafın haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, bebeğin öldüğünü belirledi. İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan bebeğin ilk otopsisinde, göğüs, bacak ve koltuk altında darp izlerine rastlandı.

Bebeğin ailesine ulaşmak için çalışma başlatan polis, ceset bulunmadan birkaç saat önce kayınvalidesi Sive G. (46) ile birlikte karakola başvurarak, 4 aylık bebeği Hatice'nin evlerinden kaçırıldığı ihbarında bulunan Müzeyyen G.'nin (29) Buluttepe Mahallesi'ndeki evine gitti. Cesedi teşhis etmesi istenen Müzeyyen G., polisin ısrarlı soruları üzerine cesedi dere yatağına kayınvalidesi ile bıraktıklarını itiraf etti.

Eşi Diyarbakır'da vatani görevini yapan Müzeyyen G., kayınvalidesinin çocuğu evde düşürdüğünü, öldüğünü görünce korkudan cesedini dere yatağına bırakıp, "kaçırıldı" diye karakola başvurduklarını iddia etti. Bunun üzerine bebeğin annesi Müzeyyen G., babaannesi Sive G. ve dedesi Zübeyir G. (54) gözaltına alındı.

Anne Müzeyyen G. emniyette polise verdiği ilk ifadeyi tekrarlarken, babaanne Sive G. sağlık raporuna götürülürken basın mensuplarının soruları üzerine çocuğun beşikten düşüp öldüğünü, sonrasını hatırlamadığını ileri sürdü. Dede Zübeyir G. ise, olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını, bebeğin nasıl öldüğünü bilmediğini öne sürdü.

Bebeğin dayısı Ziya Demirkıran, babaanne Sive G.'yi suçlayarak, "Evin her tarafında demir parmaklık var. Kaçırılması mümkün değil. Kardeşim, hamile kaldığı iki erkek bebeği düşük sonucu kaybetti. Bu yüzden kayınvalidesi kardeşime kötü davranıyor, bebeği kız olduğu için sevmiyordu" iddiasında bulundu.

Bu arada, Diyarbakır'da asker olan babanın, çocuğunu görmek için bir süre önce izne geldiği ve geçtiğimiz cuma günü birliğine döndüğü öğrenildi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilirken, olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:40:11
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 14:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?