5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Carettalar denizle buluştu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, yumurtalarından çıkan yavru Caretta Carettalar mavi sularla buluştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz ile birlikte sabah 06.00'da geldiği Samandağ sahilinde, nesli tükenme tehlikesi ve koruma altına alınan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının, yumurtadan çıkarak denize doğru yaptıkları kısa yolculuğu yerinde izledi.

Yavru kaplumbağaların denizle buluşmasından önce kısa bir sunum yapan Samandağ Kaymakamlığı Bilimsel Araştırmalar Merkezi sorumlusu Dr. Bektaş Sönmez, deniz kaplumbağalarının neden önemli oldukları, yaşam döngüleri ve Hatay'da görülen kaplumbağa türleri hakkında bilgi verdi.

Vali Lekesiz ise Samandağ sahilinin, deniz kaplumbağalarının ülkemizdeki önemli üreme alanlarından biri olduğunu belirterek, “Deniz kaplumbağalarını hayata tutunmaları için biz insanlar destek olmamız lazım. Sağlıklı yaşamaları için insanoğluna ihtiyaçları var. Bu buluşma beni çok mutlu etti. Korunması gereken canlılara vatandaşlardan hassasiyet bekliyorum. Samandağ sahilleri ülkemizin ve dünyamızın en önemli üreme merkezlerindendir. Doğal yaşamın önemli bir parçası olan Caretta Caretta kaplumbağaları açısından bölgemizin her geçen daha da zenginleşeceğini düşünüyorum” dedi. sahiplenen değerli Samandağ halkına içten teşekkür ediyorum" dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise Samandağ’ın yığınca sorunu olduğunu, bu sorunların yavaş yavaş çözüldüğünü ifade ederek, kaplumbağaların korunmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 18:13:07
Güncelleme :4 Eylül 2012 Salı 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?