4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Çelik işçilerinden greve destek

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül ve bir grup çelik işçisi, grevde bulunan Türk Telekom çalışanlarını ziyaret ederek, destek verdi.

Çelik-İş Sendikası üyelerini Namık Kemal Caddesi üzerinde karşılayan Telekom çalışanları, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan attı. 137 günlük grev tecrübesi bulunan Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Gül, emek, alınteri ve işçi hakları için Türk Telekom çalışanlarının başlattığı grevi sonuna kadar desteklediklerini, Türkiye'de emekçiyi sendikasızlaştırma oyununun bozulması açısından bu direnişin çok önemli olduğunu söyledi.


Hiçbir işçinin, çalıştığı iş yerine, fabrikaya zarar verecek zihniyette olmadığına vurgu yapan Gül, "137 günlük grev tecrübesi olan bir sendika temsilcisi olarak, bu süreçte birçok provokasyonların yaşanacağı unutulmamalı. Her türlü ayak oyununa hazırlıklı olun. Yolunuz zor ve mücadele isteyen bir yol. Daha grevin birinci gününde işçinin kablo kestiği iddiaları ortaya atılmaktadır. Bunların daha farklı şekilde yansımalarına süreç içerisinde tanık olacaksınız. Ben buradan sesleniyorum; işçi kablo kesmez, fabrikasına zarar vermez" dedi.

Haber-İş Sendikası İskenderun Temsilcisi Mustafa Genç de, İskenderun'da 80, yurt genelinde 26 bin Türk Telekom çalışanının, çalışanlar arasındaki adaletsiz ücret dağılımının ortadan kaldırılmasını, sendikal hakların da korunmasını talep ettiğini kaydetti. Genç, "Kamuoyuna yansıdığı gibi çok ücret de almıyoruz. Çalışanlar arasında bir adaletsizlik var. Tezkere ve Türk askerinin Kuzey Irak'a gitmesini gerekçe göstererek grevimizi kırmaya çalışıyorlar. Biz vatan haini değiliz. Öyle bir durum olsun, buradaki arkadaşlarımızın hepsi orada savaşmaya hazırdır. Grev kırıcılığı yapmasınlar" diye konuştu. Çelik-İş Sendikası üyeleri, daha sonra grevdeki işçilere baklava ikram etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 13:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?