3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Çelik-İş'ten basına iftar yemeği

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube yönetimi, kentte bulunan basın kuruluş temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube ve İskenderun Demirçelikspor Kulübü Başkanı Başkanı Cengiz Gül, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kentteki basın mensuplarının büyük bir özveriyle görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Bizler, tarafsız, eleştiren, sorgulayan bir basın camiası istiyoruz. Hiçbir zaman eleştirilmekten kaçmadık. Eleştirilerin, bize doğru karar vermemizi ve olası hatalardan geri dönmemizi sağlamaktadır. Eleştirilerin, eleştiri kuralları çerçevesinde yapılmasını isteriz" dedi.

Basın mensuplarından olayların ve hataların üzerine cesurca gitmelerini isteyen
Gül şöyle konuştu:

"Yaygın basında bulunan birçok kalem, memleket menfaatlerini gözeterek korkusuzca olayların üzerine gidiyor. Ben de aynı cesareti ve özeni İskenderunlu basın mensuplarından da beklemekteyim. Tabii ki, olayların ve haksızlıkların üzerine gidebilmek için ekonomik özgürlüğün de olması gerekiyor. İdeolojilerin bile ekonomiye karşı direnç gösteremediği günümüzde yerel basının bilinen ekonomik sorunlar karşısında yaygın basın gibi cesur olabilmesi zor olduğunu da biliyoruz."
Konuşmasının ardından tek tek masaları dolaşan Gül, beraber oturduğu basın mensuplarıyla da sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:10:23
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 17:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?