8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Cengiz Gül güven tazeledi

ÇELİK İŞ SENDİKASINDA BAŞKAN GÜL GÜVEN TAZELEDİ

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığına yeniden Cengiz Gül seçildi.

Çelik-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Kemal Can'ın divan başkanlığını yaptığı kongrenin açılışında konuşan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, ülkenin zor ve kritik bir süreçten geçtiğini, ülkenin bulunduğu coğrafyanın önemininin de zorlukları getirdiğini ifade etti.

Ülkede çalışma yaşamında hızla ilerleme ve mesafe alınırken, halen istenilen noktaya da gelinemediğini anlatan Gül, sendika ve sivil toplum örgütlerinin de sayısal anlamda küçüldüğünü, hükümetlerin de hem bunun, hem de eski güçlerinin olmadığının farkında olduğunu söyledi. Ülkemizde sendikalı sayısının 500 bin olduğunu ve bu sayının çalışan kesimin yüzde 2'sini oluşturduğuna dikkat çeken Gül, yasalarda olmayan engellerin kurumları yönetenler tarafından konulmasıyla sendikasızlaştırma çalışması yapıldığını anlattı. Gereksiz hareketlerin önlenmesi ve muhattabın bilinmesi için sorumluluğu bulunan sendkaların güçlendirilmesine destek olunması gerektiğini belirten Gül, "Biz, endüstriyel ilişkilerde herkesin kazandığı, mutlu olacağ bir yapıyı saunuyoruz. Sendikaların güçlenmesi için yasal düzenlemelerin yapılması, işgüvencesinin getirilmesi lazım" dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle İSDEMİR'de ya 2 bin kişinin işten çıkartılmasını seyretme ya da yüzde 35 maaş düşüşüne onay vermek durumunda kalmaları konusunda önlerindeki iki seçenek bulunduğunu ve sendika yönetiminin maaş düşüşünü tercih ettiğini anlatan Cengiz Gül, şunları söyledi: "2 bin çalışanın işten çıkartılması yerine, yüzde 35'lik ücret indirimini kabul ettik. Ama tek bir işçinin çıkartılmaması şartıyla bunu kabul ettik. Hepimiz sıkıntı çektik, ama herkesin evine ekmek götürmesini sağladık. Kimsenin işten atılmasına izin vermedik. İşsizliği kimseye yaşatmadık. Biz bunun bedelini paylaştık ve artık o süreçte bitti. maaşlar artık kesintisiz alınacak. Ve sizlerin hiçbiri, bu ücret düşüklüğünü işine yansıtmadı. Aksine o dönemde İSDEMİR rekor üstüne rekor kırdı”

Seçime tek liste halinde gidilirken158 delegenin katıldığı oylamada Başkanlığa yenidien Cengiz Gül, Sendikanın Şube Sekreterliğine Mustafa Özdemir, Şube Mali Sekreterliğine Bayram Altun, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Metin Önde, Şube Eğitim Sekreterliğine de Turgut Bağrıyanık getirildi. Ali Kılınç, Mehmet Sarar ve Süleyman Turan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi Denetleme Kurulu üyeliklerine getirilirken, Disiplin Kurulu üyeleri de Hacı Gönül, Mehmet Tükenmez, Mehmet İnce'den oluştu.

Kongreye Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP PM Üyesi Nihat Matkap, eski bakanlardan Mehmet Dönen, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Karayılan Belediye Başkanı Zekeriya Yurtman, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu, Hak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Şirin Oğuz, AKP İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül katıldı.

ÇELİK İŞ SENDİKASINDA BAŞKAN GÜL GÜVEN TAZELEDİ
ÇELİK İŞ SENDİKASINDA BAŞKAN GÜL GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 18:04:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 13:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?