8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Çeteyi Rus kadın çökertti

İSKENDERUN'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, adam kaçırmak, öldürmek ve ihalelere fesat karıştırmak iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 3 emniyet mensubunun da bulunduğu 47 kişiden 22'si tutuklandı.

İskenderun'da İzzettin Orhan isimli kişinin ortadan kaybolmasının ardından Hatay ve İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 7 ay önce başlattığı çalışmada Rus uyruklu Mayram K. adlı kadını takibe alan polis, arkasından olayları çözerek organize suç örgütünü çökertmeyi başardı.

Ortadan kaybolan iş adamı İzzettin Orhan'ın cep telefonu ile yaptığı görüşmelerin detayları üzerinde duran Hatay Kaçakçılık ve İstihbarat timleri, Rus uyruklu Mayram K.'ya ulaştı. Rusya'ya giden Mayram K.'yı takibe alan polis, Rus kadını döndüğünde gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada İskenderunlu işadamı İzzettin Orhan'ı öldürmeyi çete lideri olarak tutuklanan Ali G. ve işadamı Ahmet V.'nin planladığı, bunun üzerine Trabzon'dan Enver O. adlı kişiyle irtibata geçtikleri saptandı. İzzetin Orhan'ı kaçırmak için Enver O.'nun 5 adamının İskenderun'a geldiği ve şahısların Rus kadını da çağırdıkları belirlendi. İskenderun'a gelen Mayram K.'nın İzzettin Orhan'ın evini kiralayarak planı uygulamaya koyduğu, Rus kadının evine çağırdığı Orhan'ın Trabzon'dan gelen 5 kişilik kar maskeli ekip tarafından kaçırılarak Osmaniye'ye götürüldüğü, burada bir çiftlikte iki gün işkence yapıldığı tespit edildi. Daha sonra Ankara'ya götürülen İzzetin Orhan, arabanın bagajında elleri bağlı ve ağzı bantlı olarak iki gün gezdirildi ve öldüğünün fark edilmesi üzerine de İmrahar Gölü'nün bulunduğu bölgede Muhya köyü yakınlarında gömüldü.

Mayram K.'nın telefon kayıtlarından yola çıkan polis, bağlantılı olduğu telefonları deşifre ederek, Trabzon ve İskenderun'daki çete bağlantısını kurdu. Yapılan teknik takip sırasında çetenin bugüne kadar gerçekleştirdiği adam kaçırma, ihaleye fesat karıştırma, adam öldürme ve çek senet tahsilatı gibi yaklaşık 53 dosya saptandı. Bu güne kadar elde edilen deliller değerlendirilerek İskenderun başta olmak üzere 5 il ve üç ilçede özel hareket timlerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda, ilk etapta biri yabancı uyruklu kadın ve 3 emniyet görevlisi olmak üzere toplam 47 kişi gözaltına alındı. İskenderun Başsavcısı Mustafa Ercan'ın nezaretinde yürütülen operasyonda adliyeye çıkartılan 47 kişinin sorgulanması üç gün sürdü. Adliye Sarayı içi ve çevresinde yaklaşık 200 polis memuru geniş güvenlik önlemleri aldı.

Savcılık sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkartılan organize suç örgütünün elebaşı Ali G. ile Enver O., Ahmet V., Murat V., Yücel D., Murat Ç., Mehmet B., İzzettin G., Enver T., Fatih S., İbrahim S., İlhan A., Ergün A., Hakkı K., Cem Ç., Selçuk H., Ahmet K., Bülent Ö., Alpay U., Mayram K., Orhan Ö., Mahmut Ö. adlı zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSKENDERUN'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İSKENDERUN'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 12:35:01
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 12:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?