7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Çevre düzenleme müjdesi!

ANTAKYA’DA RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz başkanlığında yürütülen Habib-i Neccar Camii Meydan düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili makamında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Lekesiz, Habib-i Neccar Camii Meydan düzenlemesinin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katıldığı basın toplantısında, çevre düzenleme müjdesini veren Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, projenin ihalesini Antakya Belediye Başkanlığı’nın yaptığını ve çalışmaların durmaksızın devam edeceğini belirtti.

Projenin Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) aracılığıyla hazırlandığını ifade eden Lekesiz, “Gerekli iznin alınmasının ardından kamulaştırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarına Antakya Belediyesi tarafından başlanacak. Antakya'nın tarihi dokusu hızla ayağa kalkacak” diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada, bugüne kadar uyumlu çalışma yürüttüklerini ve bundan sonra da bu çalışmalarının devam edeceğini ve ayrıca Antakya’yı hak ettiği yere getireceklerini belirtti.

Başkan Savaş, Habib-i Neccar Camii Meydan Düzenleme çalışmalarının ardından Antakya’nın geri kalan kısmını da rezerve edeceklerini, ancak bunun için biraz zamana ihtiyaçlarını olduğunu vurguladı.

Hizmet anlamında Antakya’nın ivme yakaladığını ve bundan dolayı da mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Savaş, “Tarihi mekânları değerlendirmek istiyoruz. Bir yandan Antakya’yı restore edeceğiz, bir yandan da kalkınmasını sağlayacağız. Antakya’nın kurtuluşu birlik ve beraberliktedir. Bizlerde hep birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya özen gösteriyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:31:03
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?