7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Çevre Eğitim TIR'ı İskenderun'da

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM TIR'I İSKENDERUN'DA

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilinci ile çevreye olan duyarlılığının arttırılmasını sağlamak amacıyla eğitim programının tanıtımı amacıyla başlattığı kampanya çerçevesindeki Eğitim TIR'ı Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi.

Atatürk Anıt Alanı'na park ederek çeşitli okulların ziyaretini kabul eden seyyar eğitim aracında öğrenciler çevre konusunda bilgilendirildi.

Yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman Hatay İl Müdürü İbrahim Yüzer, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın her vatandaşın asli görevi olması gerektiğinin altını çizdi. Yüzer, “Günümüzde, çevre ve çevre faaliyetleri tüm dünyada önemli bir gelişime ve öneme sahip hale gelmiştir. Dünyada artan sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmaktadır. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmış olup, bu sebeple, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirleri almak, yeni teknolojik uygulamaların izlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için; kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Kirletip temizlemenin ne kadar maliyetli olduğunu biliyoruz. Amacımız kirletmeden koruma kullanma dengesini çerçevesinde aktivitelerimizin devamını sağlamaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 17:12:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 21:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?