6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Cezaevi'nde sertifika töreni yapıldı

İskenderun'da, M Tipi Kapalı Cezaevi'nde açılan kurslarda başarılı olan tutuklu ve hükümlülere, sertifikaları aşıkların türküleri eşliğinde dağıtıldı. 

Sazlı-sözlü sertifika törenine; İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Cezaevi Müdürü Necati Elma ile tutuklu ve hükümlüler katıldı. 

Törende konuşan kurs öğretmeni Mehmet Alıcı, "Cezaların infazı sürecinde örgün eğitimden faydalanamayan veya öğrenimlerini yarıda bırakmış hükümlü ve tutuklulardan açık ilköğretim okulu, açıköğretim lisesi ve bilgisayar kurslarını başarıyla tamamlayan tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımız buradan çıktıklarında topluma faydalı bir fert olacaklardır. 

Biz bunun mücadelesini veriyoruz. 
Bu kursların düzenlenmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşlarıyla İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından kursları başarıyla tamamlayan tutuklu ve hükümlülere sertifikaları, Belediye Başkanı Mete Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ve Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel tarafından verildi.
 
Sertifikaların dağıtılmasının ardından Hatay yöresinin halk ozanları, konser verdi. 

Tutuklu ve hükümlüler, aşıkların söylediği türkülerle kimi zaman eğlenirken, kimi zaman hüzünlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 18:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?