5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Cilvegözü'nde araç kuyruğu

CİLVEGÖZÜ GÜMRÜK KAPISINDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU

Gümrük Müsteşarlığının Merkezi Bilgi Sistemlerinde meydana gelen arıza nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısında uzun araç kuyrukları oluştu.

Gümrük Müsteşarlığı'nın Merkezi Bilgi Sisteminin veri tabanında meydana gelen arıza nedeniyle ülke genelindeki tüm sınır kapılarında olduğu gibi Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısında da araç kuyrukları oluştu.Araç şoförleri, soğuk havadan korunmak için refüjlerde ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları için Gümrük Muhafaza Müdürlüğünün kararı ile kapılar yaya trafiğine açıldı. Sıkıntıları yerinde inceleyen Hatay Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Ömer Ersoy, kuyruktaki

vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Ersoy, 01 Şubat günü akşam saat 17.30'da meydana gelen sistem hatasından sonra bugün öğle saatlerinde hatanın kısmı olarak giderildiğini ve gelen sistemle öncelikle küçük araç ve otobüslerin işlemlerinin yapıldığını söyledi. Veri tabanında meydana gelen arızanın giderilebilmesi için bu sistemi kuran firmanın yetkililerin hatayı düzeltmek için çalıştıklarını aktaran Ersoy, "1 Şubat tarihinde 17.30 itibariyle merkezi bilgisayar sisteminde oluşan arıza nedeniyle araç giriş

çıkış ve yolcu işlemleri durdu. 2 Şubat tarihinde öğle 12.00 sıralarında sistem yeniden devreye girmek suretiyle gerek girişte gerek çıkışta otobüs ve küçük araçlar ve TIR'larla ilgili trafikte personel takviyesi yapılmak suretiyle normal yolcu trafiğine açıldı" dedi.

Sistemin tam anlamıyla düzeltilmesi halinde yani sistemdeki duraklamaların en aza indirgenmesi halinde mesai gözetmeksizin sınır kapısında oluşan araç kuyruğunun azaltılmasına çalışacaklarının da altını çizen Ersoy, "Gümrük kapısındaki mevcut sıkıntıları sona erene kadar ek personel takviyesi ve bilgisayarların çoğaltılması yoluna gidilerek gerekli sıkıntılar giderilecektir. Eğer bu şartlar arlında tekrar bilgisayar sistemlerinde bir kesinti olamazsa, gerek bizim merkezi sistemimizden gerekse ulaştırma

sisteminden normal şartlarda yarın akşama kadar kuyrukların kalmayacağını düşünüyoruz. Arkadaşların çalışması da bu yönde" diye konuştu. Ersoy, daha sonra kuyrukta bekleyen şoförleri dinledi.

Cilvegözü Sınır Kapısından Orta doğuya TIR'ıyla mal sevkıyatı yapan 35 yıllık şoför Süleyman Kılınç (61), "Türkiye'nin gümrüklerinin tümü 24 saat ve iki vardiya çalışıyor. Sadece Cilvegözü Sınır Kapısı saat 09.00'da 10.00'da açar, saat 17.30'da kapatır. Bu sebepten bu kadar kuyruk oluyor. Buna sistemin çökmesi de ekleniyor. Suriye konvoy uygulaması yapıyor, araçları birden bırakıyor. Asıl buna çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

TIR Şoförleri Hasan Dirgam Özdemir (35) ve Mehmet Hergeleci (37) ise, bugün yaşanan sistem hatasının Türkiye genelinde hissedildiğini ama kendilerinin her zaman bunu yaşadıklarını söylediler.

CİLVEGÖZÜ GÜMRÜK KAPISINDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU
CİLVEGÖZÜ GÜMRÜK KAPISINDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU
CİLVEGÖZÜ GÜMRÜK KAPISINDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 20:47:03
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 15:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?