3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Cilvegözü'nde yedek parça operasyonu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada piyasa değeri 200 bin YTL olan gümrük kaçağı araç yedek parçaları ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Omar Marchan yönetimindeki Suriye plakalı TIR'da şüphe üzerine arama yaptı. Gümrük muhafaza ekipleri, 20 ton prina odununun yüklü olduğu dorse içerisinde yaptıkları aramada, odunların altında çevresi betonla kaplanmış, "zula" tabir edilen 2 bölme buldu.

Uzun çabalar sonucunda açılan bölmelerin içerisinde bir oto yedek parçası dükkanını andıracak şekilde aralarında otomobil motorları, gemi rulmanları, TIR krankları ve ağır iş makinelerine ait çok sayıda yedek parça ortaya çıktı. Ayrıca, kalitesiz ve standart dışı oldukları belirlenen elektrikli ısıtıcı rezistansları da ele geçirildi. Gümrük muhafaza ekiplerinin ele geçirdiği, kaçak parçaların piyasa değerinin yaklaşık 200 bin YTL olduğu belirtildi.

TIR şoförünün gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 13:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?