2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Cin çıkartma cinayeti

Hatay’da yaşayan 55 yaşındaki Mehmet Kaya, 3 yıldır hastanede tedavi gören ruh hastası ve zihinsel engelli kızı Emrah Kaya’yı hastaneden alarak ’hoca’ olarak tanınan Abdullah Yeşiltepe’ye götürdü.

Hoca ile 3 gün aynı odada kalan Emrah Kaya, 23 Şubat 2007 günü öldü. Vücudunda darp izlerine rastlanan Kaya, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilirken, kızı öldürdüğü ileri sürülen cinci hoca Abdullah Yeşiltepe, bir yıl sonra ömür boyu hapis cezası istemiyle Antakya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Cin çıkartma seansı sırasında genç kızın "İçinde başka bir ruh var, çıkması gerekir" diyerek önce dua okuyup ardından da üzerine oturarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Yeşiltepe, suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Emrah Kaya’nın annesi Semire Kaya (51), Yeşiltepe’nin kızının ayağını jiletle kesip, akan kanı kağıt parçasıyla yaktığını anlattı. Baba Mehmet Kaya ise, cinci hocanın kızının sırtına oturduğunu gördüğünü iddia ederek şunları söyledi: "Kızımla bir odaya girip dua okudu, bizleri dışarı çıkarttı. Odada kalan hocanın eşi Meryem Yeşiltepe, "Kızımı yüzü yere gelecek şekilde yatırmış, koca vücuduyla üzerinde oturup dua okuyordu. Bu sırada elleriyle boynuna bastırıyordu. ’Ne yapıyorsun?’ diyerek itekledim. Kızım nefes almıyordu. ’Onu öldürdün’ diye bağırdım. O da bana ’Ben onu öldürmesem o sizi öldürecekti’ dedi."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 06:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?