7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Civelek'ten 11 ayın hizmet dökümü

İSKENDERUN'DA CİVELEK'İN 11 AYLIK HİZMET DÖNEMİ

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, göreve geldikleri tarihten bugüne yaptıkları icraatlar ve bundan sonra hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda belediye meclis üyelerinin koltuğuna bu kez basın mensupları otururken, belediye meclis üyeleri ise basına ait koltuklara oturdu.

Yapılan çalışmalar slayt halinde gazetecilere izletilirken, Belediye Başkanı Civelek de görüntülere paralel olarak çalışmaları anlattı.

Menfez ve servis yolu çalışmalarının görüntüleri izlenirken konuşan Başkan Civelek, "Eski Antakya yolu üzerinde devam eden menfez çalışması 2,5 trilyon maliyete sahip. Çok önemli bir çalışma. Yapılan dev kanal sayesinde Numune mahallesinde yaşanan sel baskınları önlenmiş olacak. Menfezin üzeri de kaldırım olacak. Servis yolları çalışmaları da sürmekte. Servis yolu yapılan migros kavşağına yapılan AVM ve Adliye Binası nedeniyle ileride oluşacak yoğunlukta karışıklık yaşanmasını önlemek adına ortada ana arter, meydan olacak şekilde bir düzenleme yapılacak. Yine AVM önündeki derenin ıslahını da AVM üstlenecek. 1 km uzunluğunda 2,5 metre en ve genişliğinde bir kanal olacak ve servis yolu üzerinden geçecek" dedi.

Park bahçe ve asfalt çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Civelek, "Tepe mahallelerindeki alt yapı çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlanmış durumda, Mayıs Haziran gibi tamamen bitmiş olacak. Artık Feyezan'a kanalizasyon akmayacak. Pek çok yollar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Uzun zamandır çalışmayan beton santrali çalışır hale getirildi. Artık kendi asfaltımızı kendimiz üretiyor, daha az maliyetle kendi yolarımızı kendimiz yapıyoruz. Hatta meclis kararıyla asfalt satmaya da başladık. Bir yolu asfaltlayacağımız parayla artık 3 yolu asfaltlayabiliyoruz" dedi.

Trafik komisyonu ve zabıta müdürlüğünün çalışmalarına da değinen Başkan Civelek, esnafı üzmeden halkın sağlığını da göz ardı etmeden çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Altyapı ve su çalışmalarına büyük önem verdiklerini yineleyen Başkan Civelek, "2-2,5 yıl yamalarla idare edeceğiz. Doğalgaz, altyapı, içme suyu çalışmaları tamamen bitirilince asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarını da kısa sürede tamamlayacağız. Ancak söylediğim gibi bu çalışmaların tümünün bitirilmesi için 2-2,5 yıla ihtiyacımız var. Deneme yanılma olmadan bilimsel yoldan ilerlemeden tarafız. Böyle de hareket ediyoruz" diye konuştu.

Kentin ciddi sorunlarından biri olan çöp sorununa da değinen Başkan Civelek, "İlk geldiğimizdeki çöp manzarası feciydi. 3,5 milyon ton çöp birikmiş, sert patlamalara gebe durumdaydı. Makinelerle düzeltip üzerini toprakla örttük. Bu şekilde kokusuz ve sineksiz bir yaz geçirdik. Çöp fabrikası için yer teslimi yapıldı. Halkımızı da bilinçlendireceğiz. İki ayrı renkte çöp poşeti dağıtıp, cam, plastik ve kağıt atıklarla evsel atıkların ayrı ayrı biriktirilmesini sağlayacağız. Cam, plastik ve kağıt atıkların geri dönüşümü sağlanırken, evsel atıkları da gübre haline gelecek. Elde edilen gübre çevre belde belediyelere ihtiyaçları oranında ücretsiz olarak verilecek. Çöp büyük bir sorun ama bu sorunu ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Hayata geçirecekleri projelerden de söz eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, sahil bandında yapılacak düzenlemelerle sahilin canlandırılacağını kaydetti. Petek Kafe ile Belediye Sosyal Tesisleri arasında, denize bir ada yapacaklarını ve bu adaya da bir restoran açacaklarını ifade eden Başkan Civelek, çevresinde yüzme havuzu ve spor tesisleri gibi tesislerin de yapılmasının düşünüldüğünü proje üzerinde göstererek anlattı. Sanayi postanesinin civarındaki bir bölgeye itfaiyeyi taşıyacaklarını ifade eden Başkan Civelek, "Yeni itfaiye yerinde 30 araçlık park yeri olacak. Orada su kuyuları da olduğu için su bulmada zorluk çekilmeyecek. Ben yerinde fazla oturmayı sevmem. Ben şunu öğrendim ki belediye başkanının yeri belediye değil alanlardır. Her sabah mahalleleri dolaşıyorum ve mahallelinin sorunlarını dinliyorum. Ben arabamı kendim kullanarak gidiyorum ki çukurları daha iyi göreyim. Her şey İskenderun için" diye konuştu. Başkan Civelek konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İSKENDERUN'DA CİVELEK'İN 11 AYLIK HİZMET DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 18:25:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?