8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Dağlarda sıcak takip

İSKENDERUN'DA 6 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 askerin şehit edildiği Deniz İkmal Destek Komutanlığı'nda askeri yetkililer inceleme yaptı.

İskenderun'da 6 askerin şehit edildiği saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında askeri yetkililer, olay yerinde ve roket atarla patlatılan askeri araçta incelemelerde bulundu. Askeri savcının da aralarında bulunduğu heyetin incelemesi sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve çok sayıda askerin çevre güvenliği aldığı gözlendi. Terör örgütü PKK'nın üstlendiği saldırıda İsrail izinin olduğu tartışmaları devam ederken, yetkililer teröristlerin saldırıyı nasıl gerçekleştirdikleri, olay yerine nasıl geldikleri ve saldırı dan sonra nasıl kaçtıkları konularını netleştirmeye çalışıyor.

Öte yandan, Amanos Dağları üzerindeki helikopter trafiği, operasyonların yoğunlaştığı sinyalini veriyor. Gün içerisinde üç ayrı Skorsky tipi helikopterin Amanos Dağları'ndaki belirli bölgelere özel eğitimli jandarma komando birliklerini indirdiği ve sıcak temasın an meselesi olduğu yönünde bilgiler geliyor.

İSKENDERUN'DA 6 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİ

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 18:13:44
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 15:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?