2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Dayakçı damata fidan dikme cezası

Hatay'da, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinin evini terk etmesi üzerine, sinirlenen ve kayınvalidesini döven gence, kamu kurumunda 6 ay çalışma cezası verildi.

Yaklaşık bir buçuk ay önce, kayınvalidesini dövdüğü gerekçesiyle yakalanan Serkan T. (25), Hatay 2'nci Sulh Ceza Mahkemesinin “denetimli serbestlik” uygulaması kapsamında verdiği karar doğrultusunda, cezasını, Çevre Orman İl Müdürlüğünün fidanlığında çalışarak çekiyor.

Fidanlıkta ağaç budama, fidan sulama ve ot temizleme işçiliği yapan Serkan T, “mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmetin, hapis cezasına alternatif, ülke ekonomisine yararı olan tedbir cezalarını içeren” denetimli serbestlik uygulaması sayesinde cezaevine girmediğini söyledi.

Yaklaşık 3 haftadır fidanlıkta cezasını çektiğini ifade eden Serkan T, şöyle konuştu:
“Bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle 8 yıllık eşim evimizi terk ederek annesinin evine gitti. Eşimle barışabilmek için çok çabaladım, ancak olmadı. En sonunda sinirlendiğim bir gün kaynanamı dövdüm. Şikayet üzerine gözaltına alındım. Yaptığım bir anlık hata nedeniyle cezaevine gitmeyi beklerken 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verdi.”

Denetimli serbestlik uygulaması kapsamına alınmadan önce bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirten Sertan T, “Kayınvalidesini dövmenin cezasını kuş sesleri arasında doğayla baş başa çektiğini” söyledi.

Eşiyle bir ay önce resmen boşandığını ve yaptığı hata yüzünden artık barışma umutlarının da suya düştüğünü ifade eden Serkan T, “Yaptığım hata yüzünden her gün bir kez daha pişman oluyorum. Ancak diktiğim ya da suladığım her fidanda kendimi biraz olsun hafiflemiş hissediyorum” dedi.

Aynı uygulama kapsamında, patronunu bıçakla bacağından yaralayan İbrahim S. de (33), işlediği suçun cezasını Orman Müdürlüğünde çalışarak çekiyor.
Uygulama sayesinde cezaevine girmekten kurtulduğunu ifade eden İbrahim S, “Bu sayede her gün evime gidip eşimle ve çocuğumla vakit geçiriyorum. İşlediğim suçtan dolayı çok pişmanım” dedi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ise “Denetimli serbestlik uygulaması” kapsamında kentte dosyası takip edilen 19 kişi bulunduğunu söyledi.
Uygulamayla suçluların kamuya yararlı bir işte çalıştırıldığını ifade eden Yıldırım, “2 yıl içerisinde kamuya yararlı bir işte çalışıp cezası biten 4 kişi topluma kazandırıldı. Denetimli Serbestlik Şubesi uzmanları cezaları bitmesine rağmen tekrar suç işlememeleri için bu kişileri sürekli kontrol ediyor. Uygulama ile cezaevlerinin yoğunluğu da azaltılmış oluyor” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 11:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?