7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Demokrat Parti 64 yaşında

DP'NİN 64. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Demokrat Parti (DP) Hatay İl Başkanı Yahya Bulgurcu, hükümetin suni gündemler yaratarak, ülkenin gerçek gündemi olan işsizliği unutturmaya çalıştığını ileri sürdü.

Parti il binasında düzenlediği toplantıda, DP'nin 64 yıl önce Adnan Menderes ve arkadaşları tarafından kurulduğunu belirten Bulgurcu, Türkiye’de yapılan temel eserlerinin çoğunun Demokrat Parti iktidarı sırasında yapıldığını ve bu eserlerin dışında daha sonra ülkeye kalıcı hiçbir eserin yapılmadığını belirtti.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Bulgurcu, “Ülkemiz, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kimlik üzerinden asla siyaset yapılmaz ama maalesef, kimlik üzerinden siyaset yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz. İşsizlik ise ülkemizin en ciddi sorunu olarak karşımızdadır. Siyasi iktidar göreve geldiği tarihten itibaren işsizlere istihdam alanları yaratarak, işsizlik sayısını azaltamadı, aksine işsizlik ordusuna her gün yenilerini ekledi. Yeni yıla da zam yağmuru altında girdik. Bu zamların gerçekleştiği bir ortamda üretim yapılamaz. Üretimin yapılmadığı ortamda istihdam alanları da yaratılamaz. Üretimin olmadığı yerde, aş ve iş olmaz. Terör olur, hırsızlık ve kapkaççılık olayları artar. Hükümet son 6 aydır suni gündem yaratarak, asıl sorunları unutturmaya çalışmaktadır. Tüm bunlar dolaylı ve direkt olarak işsizliği daha da arttırmaktadır” dedi.

1986’da Turgut Özal tarafından oluşturulan Tütün Fonu’nun kaldırıldığını da söyleyen Bulgurcu, “Bu fonun kaldırılması demek tütün ekicisinin önünü tıkamak demektir. Bu fon kaldırılarak, devlet eliyle tütün sektörü öldürülmüştür. Yapılan zamlarla üreticinin de önü kesilmiştir. Tüm bu gelişmeler her açıdan ülkeyi daha kötü şartlara doğru sürüklemektedir” diye konuştu.

İktidara geldiklerinde, özelleştirme ile satılanların hepsini tekrar alacaklarını ve ülkede işsizlik sorununu kökten çözeceklerini vurgulayan Bulgurcu, ilçelerde ve beldelerde teşkilatlanma çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğünü ve her an seçime hazır olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 16:45:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?