2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Deniz keyfi ölümle bitti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Iğdır'dan Hatay'a gelen öğrencileri denize götüren genç, boğularak hayatını kaybetti. 2 öğrenci ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Turkcell sponsorluğunda yürüttüğü Gönül Köprüsü projesi kapsamında bir grup öğrenci Iğdır'dan Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gelen öğrenciler, ev sahibinin oğlu Muhammet Çalışlar (16) ile İskenderun Karaağaç Plajı'na yüzmeye gitti.

8 kişilik grup, kıyıdan derinlere doğru yüzerek açıldı. Dalgalara kapılan Muhammet Çalışlar ile Anıl Turan (16) ve Alican İkiz (16) çırpınmaya başladı. Diğer arkadaşları da yardım etmeye çalıştıysa da başaralı olamadı. Dalgaların açıklara çektiği üç
gence olay yerine gelen sahil güvenlik botu müdahale ederek Anıl Turan'ı kurtardı. Alican İkiz de arkadaşları tarafından kıyıya çıkartıldı.

Ancak yüzme bilmediği belirtilen Muhammet Çalışlar'ın cesedi, Karaağaç Plajı yakınlarındaki kayaların arasından bulundu. Son anda boğulmaktan kurtarılan iki genç ambulansla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılırken yapılan müdahalelerin ardından hayati tehlikelerini atlattığı öğrenildi.

Çalışlar'ın cenazesi, jandarmanın olay yerinde incelemesini yaptıktan sonra İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ikbak dikmen IP: 88.232.86.xxx Tarih : 22.06.2008 22:43:28

ben kırıkhan imam hatip lisesi öğrancisi mehmet ikbal uğur çalışarın başı saolsun allah yardımcısı olsun