7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Deniz kirliliğine karşı tedbir

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, İsrail'in Lübnan'da bulunan rafineriye yaptığı saldırı sonrasında denize dökülen akaryakıtın Hatay sahillerinde kirliliğe sebep olmaması için gereken önlemlerin alındığını söyledi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Kayhan, İsrail'in rafineriye yaptığı saldırı sonrasında denize dökülen petrolün çevreye zarar verdiğini hatırlattı. Vali Kayhan, "Şu anda Suriye'yi olumsuz etkileyen bu durum, bizim bölgemizi henüz tehdit etmemektedir" dedi. 

Vali Kayhan, Akdeniz'in uluslararası bir deniz olması sebebiyle çevresinde bulunan diğer ülkelerinde önlem alması gerektiğini ifade ederek, "Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Samandağ ilçemizin deniz bölgesi ve Çevlik tatil köyü mevkisinde olası akaryakıt kirliliğine karşı önlem almaya başladık. İskenderun Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerinden de yardım istedik. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün oluşturduğu ekipler bölgeyi yakından izleyerek ve deniz suyundan numuneler alarak, analiz yapmaktalar. Denizden gelen kirliliğin sahile ulaşmaması için önünü dubalarla, kesip pompalarla kirliliği temizleyeceğiz. Dileğimiz, diğer komşu ülkelerin de aynı duyarlılığı göstererek, akaryakıtın çevreye zarar vermeden giderilmesini sağlarlar. Şu anda korkulacak bir şey yok. Vatandaşlarımız çekinmeden gönül rahatlığıyla denize girebilirler. Biz bu konuda öyle bir kısıtlama ve yasaklama getirmiş değiliz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 04:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?