3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Denizcilik Bayramı baloyla kutlandı

İskenderun Deniz Ticaret Odası, Denizcilik Bayramı kutlamaları kapsamında balo düzenledi.

Yelken Kulübü'ndeki gecede konuşan İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, üç tarafı denizlerle çevrili olan ve 8 bin 338 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Türkiye’nin denizcilik sektörünün nimetlerinden yeteri kadar faydalanamadığına dikkat çekerek, "Türk ulusu olarak denizle pek barışık değiliz. Komşumuz Yunanistan, kurak toprakları arasında sıkışmasına rağmen deniz sayesinde ekonomik canlılığına eski Yunandan beri kavuşuyor ve dünya denizcilik sektöründe bir marka oluyor. Fakat Türkiye denizin nimetlerinden yararlanmak konusunda daha yeni atağa kalkmış durumda" dedi.

Türkiye’de denizcilik sektöründe son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını belirten Kavsak, "Tersanecilikte aldığımız inanılmaz mesafe yüz akımız oldu. Şu anda Avrupa’nın 1 numaralı gemi inşa sanayicileri ülkemizdedir. Bir başka başarımızda dünyadaki deniz ticaret odaları yalnızca armatörleri temsil ederken ülkemizdeki deniz ticaret odaları, denizcilik sektörüyle ilgili tüm birimleri ve branşları kucaklayan ve bunlar arasında iş birliği ve koordinasyonunu sağlayan ulusal bir meslek grubu olmanın gururunu yaşamakta. Ülkemizin ekonomisine yılda 13 ile 15 milyar dolar katkı sağlayan bir sektörün temsilcileri olarak denizcilik konusunda hedefleri belli gelişmeye ve büyümeye açık sektör temsilcilerinin yaşamsal katkılarıyla oluşacak bir devlet politikasına ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Ancak böyle bir politikayla denizcilik alanındaki karamsar tablonun ortadan kalkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Gecede Denizcilik Bayramı dolayısı ile Yelken Kulübü tarafından düzenlenen yelken yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?