5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Dere taştı, yollar yarıldı

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Karakese Beldesi’nde şiddetli yağış nedeniyle Akdaş Deresi taştı. Beldenin içinden geçen derenin yakınındaki evleri su bastı, bahçeler ve ekili tarım alanları zarar gördü, hızlı akıntı nedeniyle beldenin yollarında derin yarıklar oluştu.

Amanos Dağları eteğindeki Karakese Beldesi’nde dün akşam etkili olan yağmur, son bir ay içinde 5’inci kez sel felaketine neden oldu. Amanoslardan hızla akıp gelen yağmur suları sele dönüştü, beldenin içinden geçen Akdaş Deresi’nin taşmasına yol açtı. Derenin çevresindeki çok sayıda evi su bastı. Narenciye bahçeleri ve ekili tarım alanları sel suları altında kaldı.

Dörtyol, Yeşilköy, Kuzuculu, Yeniyurt, Altınçağ, Karayılan ve Payas belediyelerinden gelen takviye ekipler, dere yatağının genişletilmesini sağlayıp sel felaketinin büyümesini önledi.

Karakese Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Soylu, yaşanan felaketin telafisinin belediye imkanlarıyla mümkün olmadığını söyledi. Soylu, "Hasar tespit raporlarını henüz tam olarak hazırlamamış olsak da narenciye bahçelerinin büyük bölümünde hasar var. Yollarımızın tamamı ise yarıldı, oyuldu. Menfez geçişlerinin tamamı tıkalı durumda. Sel sularının beldeye daha büyük zararlar vermemesi için sabahın erken saatlerinden itibaren iş makinelerimiz sel suları için yol açmaya çabaladı. Felaketi duyan Dörtyol, Yeşilköy, Kuzuculu, Yeniyurt, Altınçağ, Karayılan ve Payas belediyeleri iş makinelerini ve personellerini göndererek bizlere destek oldular. Tek tesellimiz, can kaybının olmamasıdır" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2011 Pazartesi 16:16:28
Güncelleme :17 Ekim 2011 Pazartesi 16:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?