3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Derman-33 operasyonu

Mersin'de polisin 5 ilde eş zamanlı düzenlediği ve 22 kişinin tutuklandığı ilaç yolsuzluğu operasyonu kapsamında aranan 5 kişi, 12 milyon YTL'lik sahte ilaç ve ilaç kupürüyle birlikte yakalandı.


Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Ocak tarihinde Mersin, İstanbul, İzmir, Hatay ve Diyarbakır ile Anamur ilçesinde ilaç yolsuzluğuna yönelik eş zamanlı olarak düzenlediği ve 22 kişinin tutuklandığı "Derman-33" kod adlı operasyon kapsamında aranan M.A.Ş., A.A., M.V., M.Y. ve F.Ş. adlı kişiler yakalanarak gözaltına alındı.

Şahıslara ait adreslerde yapılan aramalarda ise 16 bin 131 kutu değişik markalarda ilaç, 26 bin10 adet boş ilaç kutusu, 31 bin 536 adet değişik marka ilaçlara ait kupür ve kupür etiketi, 800 adet enjektör, kupür basımında kullanılan üzerinde domino A200 yazılı yaklaşık 3 metre uzunluğunda ekranlı makine, kupür basma işleminde kullanılan üzerinde kabartmalı harf ve rakam bulunan 2 bin adet klişe, yaklaşık 1.50x40 cm ebatlarında 4 ayaklı, kenarında 2 adet mengene kolu bulunan yürüyen bant, çok sayıda baskı ve montajda kullanılan malzeme, 41 adet 9 mm çapında dolu fişek, 15 gram esrar, 1 adet üzerinde şüpheli M.V.'nin fotoğrafı yapıştırılmış M.Ş.V. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.


Şüphelilerin sahte kupürle piyasaya sürmek istedikleri ilaçların piyasa değerinin yaklaşık 12 milyon YTL olduğu tespit edilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticaretini yapma, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.


Emniyet açıklamasında ayrıca, "Kamu sağlığını tehdit eden ilaç yolsuzluğuna yönelik yapılan ilk operasyonun ardından ifade edildiği gibi, yasal olmayan ve ahlak dışı ticaretle insan sağlığını hiçe sayan, kamu maliyesini sömüren toplum düşmanlarına karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek ve yakalanan şüphelilerin elde edilen delillerle birlikte yüce Türk adaleti önünde hesap vermeleri için Türk polisi olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de imkan ve kaynaklarımız seferber edilecektir"

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 13:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?