7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Dev ağaç yağmura dayanamadı

DEV AĞAÇ, EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Hatay'ın Antakya ilçesinde büyük bir çam ağacı, tek katlı bir evin üzerine devrildi. Olayın yaşandığı sırada evde kimsenin olmaması, olası bir faciayı önledi.

Antakya'da 2 saat süreyle etkili olan sağanak yağış, Bağrıyanık Mahallesi 4. Ulu Sokak'ta bulunan 9 numaralı evin üzerine bir çam ağacının devrilmesine yol açtı.

Yıkılma tehlikesi gerekçesiyle mahalle sakinleri tarafından daha önce sökülmesi için müracaatta bulunulan çam ağacı, yağmurun etkisiyle birlikte tek katlı evin üzerine yıkıldı. Olayın yaşandığı sırada evde kimsenin bulunmaması can kaybını önlerken, yeni evli Ali ve İlhan Taş çiftinin yaşadığı evde maddi hasar meydana geldi. Tek katlı evin çatısını delerek yatak odasından içeriye giren ağaç, belediye ekipleri tarafından kesilerek küçük parçalara ayrıldı.

Ağacın üzerine devrildiği tek katlı evde yaşayan Ali Taş'ın ablası Gül Hüseyinoğlu, "Biz bir ay önce ağacın kesilmesi için Orman İşletme Müdürlüğü ile Antakya Belediyesi ve Hatay Valiliği'ne müracaatta bulunduk. Ancak kimse bu konuyla ilgilenmedi. Ağaç yıkıldığı sırada evde kimse yoktu. Kardeşim ve eşi çalışıyorlar. Kardeşim evde olsaydı, yaralanabilirdi. Yetkililerin bir şeyler yapması için birilerinin yaralanması mı gerekiyor. Burası yeni gelin evi, bütün eşyalar yeni alınmıştı. Burada yaşanan zarar ziyanın hesabını kim verecek" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de ağacın yıkıldığı alanın çocukların oyun alanı olduğunu ancak yağmur yağdığı için çocukların dışarıda olmağını ve bu sayede büyük bir facianın atlatıldığını söylediler.

DEV AĞAÇ, EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
DEV AĞAÇ, EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:24:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 18:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?