5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

DOĞAKA'dan üç ile kaynak

DOĞAKA ÜÇ İLE 10 MİLYON TL KAYNAK AYIRDI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) Hatay’daki Yönetim Kurulu Toplantısında, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’ye Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 10 milyon TL kaynak aktarılacağı açıklandı. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “GAP ve DAP illerinde yoksulluk çeken ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız SODES’den faydalanacak” dedi.

DOĞAKA’nın Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in ev sahipliğinde Hatay’ın Merkez İlçesi Antakya’da yapıldı. Gündemde bulunan konuların görüşüldüğü toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, GAP ve DAP illerinde yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayanlar için uygulanan SODES’in Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatının SODES projesi için ülke genelindeki 26 Ajanstan DOĞAKA’yı pilot ajans olarak belirlediğini anlatan Kocatepe, “SODES projesi ile 3 ilimizde de kültürel bütünlük, istihdam, sanat, işsizlik ve yoksulluk gibi konularda çalışmalar yapılacak. Bu proje ile Ajansımızın kullanımına 10 milyon TL gibi bir kaynak verilecek” diye konuştu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Hatay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclis Başkanları ile DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti’nin katıldığı toplantının ilerleyen bölümleri basına kapalı olarak gerçekleşti.

DOĞAKA ÜÇ İLE 10 MİLYON TL KAYNAK AYIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 16:41:03
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?