8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Dörtyol'a giriş izni yok!

4 polisin şehit olduğu saldırının ardından gergin günler geçiren Hatay'ın Dörtyol ilçesine bugün BDP heyeti gidiyor. BDP konvoyu yola çıktı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, "hassas durumu göz önünde bulundurarak BDP heyetinin ilçeye girmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Dörtyol'a gidecek BDP'liler Diyarbakır'dan 20 araçlık bir konvoyla hareket etti.

BDP heyetinde Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata va bazı partililer bulunuyor.

Konvoya, yol güzergahında il ve ilçelerden katılımın da olacağı belirtildi.

BDP lider Demirtaş dün yaptığı açıklamada hükümeti eleştirmiş, "4 gündür Hatay"da devlet yok. Harekete geçiremiyoruz" demişti.

İlçeye giriş izni yok

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, "hassas durumu göz önünde bulundurarak Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin Hatay'ın Dörtyol ilçesine girmesine izin vermeyeceklerini" bildirdi.

Lekesiz, ilçede gerginliğe yol açacak davranış ve hareketlerden kaçınılması gerektiğini, bunu yapmak isteyenlere izin vermeyeceklerini kaydetti.

BDP yöneticilerinin ziyaret zamanlamasını doğru bulmadıklarını ifade eden Lekesiz, "Hassas durumu göz önünde bulundurarak BDP heyetinin ilçeye girmesine izin vermeyeceğiz. Telafisi olmayan olayların önüne geçmek için herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu konuda ısrarcı olunması halinde güvenlik ekipleri gerekli müdahaleyi yapacaklar. Dileriz, bu hassas durumu kimse sabote etmek istemez. Kamu düzenini sağlanması ve devamı için buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Bu arada, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin Dörtyol'a geleceğini açıklaması dolayısıyla ilçede önlemlerin artırıldığı belirtildi.

Esnafın işyerlerini açtığı ilçede Ankara, Kayseri, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin'den gelen takviye çevik kuvvet ekiplerinin önlemler aldığı görüldü.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 11:50:16
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 14:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?