3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

DSP Lideri Sezer Hatay'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Hatay'da "Geleceğin Türkiye'sinde Gençliğin Rolü" konulu konferans verdi.

Konferans vermek üzere Hatay'a gelen Sezer, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Fenerbahçe formalı bir genç tarafından çiçekle karşılandı. Konferans öncesi kürsüden Fenerbahçe zaferini değerlendiren Sezer, "Fenerbahçe'yi bize böyle bir mutluluk yaşattığı için içtenlikle kutluyorum. Dün akşam hepimiz Fenerbahçeliydik. Harika bir oyun ortaya koydu. Göğsümüz gururla kabardı" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sezer, "301. madde ile ilgili değerlendirmeler yerli yerinde yapılmalı. Bazen başka değerler içerisinde başka kanun maddelerini tartışır hale geldik. Türkiye'de siyasi açıdan karmaşa içinde bir ortam varken, hükümetin gündemi başka yere çekmeye çalışması çok da gerçekçi gelmiyor bana" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ciddi sorunlar olduğunu savunan Sezer, "Şimdiye kadar bunları aşmamız gerekiyordu. Demokrasinizin kökleşmesi, ekonominin güçlenmesi, ülkenin ve toplumun zenginleşmesi için varolan sorunların aşılması gerekiyor. Zenginleşmiş bir ülke olabilmemiz için bölgeler ve kişiler arasındaki sosyal adaletin gerçekleştirilmesi gerekli. Bu sorunlarımız var ama bunları aşabilecek kaynaklarımız da var. Bunlardan en önemlisi iyi yetişmiş gençliğimizdir. Gençlerin siyasette ve diğer alanlarda daha aktif hale gelmesi ile birlikte varolan sorunların aşılması hiç de zor olmayacaktır" dedi.

Türkiye'nin elindeki fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Sezer, şöyle devam etti:
"Bugün geldiğimiz noktaya bakınca, olmamız gereken yerde değiliz. Bugün ülkemizde hem demokrasinin geliştirilmesi, insanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel açıdan daha mutlu bir ortamın sağlanabilmesi için, geçmişte kaçırdığımız fırsatları şimdi hızla değerlendirmemiz, üretim başta olmak üzere, üretime dayalı bir ekonomik politika üreterek kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dünya çok girift bir hale geldi. Ekonomik ilişkiler de öyle. Globalleşme denilen bu sürecin, bizim gibi ülkelere dayattığı önemli sorunlar var. Ama bu olgunun, sürecin yarattığı imkanlar da var. Bu imkanlardan da yararlanarak, kaçırdığımız fırsatları şimdi eğerlendirebilecek adımlar atmamız gerekiyor."

Dürüst insanların siyasette yer almasının gerektiğini kaydeden Sezer, "Demokrasiler de siyasetle yürütüldüğüne göre, siyasette yaşanan kirlenmişlik ve yozlaşmışlıktan kurtulamadığımız sürece demokratikleşmeyi tam anlamıyla sağlayamayız. Siyaseti, bunu kendine meslek edinmişlerin elinden kurtarmak ve aynı zamanda ülkeyi daha ileriye götürmek için üreten, genç ve temiz insanların siyasette yer almasına büyük ihtiyaç var. Bu bir sorumluluktur. Daha aydınlık bir Türkiye için esnafın, sanayicinin, kadınların, üreten gençlerin siyasette yer alması gerekiyor" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?