7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Duble yol çalışmaları başladı

ANTAKYA-SAMANDAĞ DUBLE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Antakya Samandağ arasında yapımına başlanan duble yol çalışmalarının startını Hatay Valisi Celalettin Lekesiz verdi.

Karaçay mevkiinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Lekesiz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Lekesiz, “Bugün temellerini attığımız Antakya-Samandağ duble karayolunun 2010 Kasım ayı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Bu yol yapıldıktan sonra trafik çok rahatlayacak. Her yıl dünyada ve ülkemizde trafik kazalarında çok sayıda can ve mal kaybı yaşanıyor. Meydana gelen bu kazaların büyük bölümü kara yolların yetersizliğinden ve sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Devlet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, karayollarının en güvenli konuma getirilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sürücülerinde aynı sorumluluk anlayışıyla üzerine düşeni yapması ve trafik kurallarına uyması gerekiyor. Antakya-Samandağ karayolundan günde 10 bin araç gidiş geliş yapıyor. Herkesin kurallara uyması halinde bu güzergahtaki trafik kazalarını en aza indirgeye biliriz” dedi.

Daha sonra gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından Vali Celalettin Lekesiz, Samandağ’a bağlı Sutaşı beldesinde kurulması planlanan Samandağ Devlet Hastanesi alanında incelemelerde bulundu.

ANTAKYA-SAMANDAĞ DUBLE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ANTAKYA-SAMANDAĞ DUBLE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 11:30:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 11:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?