7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Dursun Ali Erzincanlı Hatay'da

DURSUN ALİ ERZİNCANLI HATAY'DA

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) organizasyonuyla 'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Aşure Günü Paneli' düzenlendi.

Antakya Kapalı Spor Salonu'nun içinde konuklar şiir ziyafeti yaşarken dışarıda da vatandaşlara aşure dağıtıldı. Panele katılan İlahiyatçı Eğitimci İbrahim Kocabıyık'ın sunumundan sonra, Kuran-ı Kerim okundu. Panelde, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve EHDAV Başkanı Ali Yeral birer konuşma yaparak, Muharrem ayı ile 'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Aşure Günü'nün öneminden bahsettiler. Gecede, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz

tarafından İbrahim Kocabıyık ve Dursun Ali Erzincanlı'ya Nuh'un Gemisi maketini hediye edildi. Daha sonra Dursun Ali Erzincanlı sahneye çıktı. Ünlü tasavvuf sanatçısı Erzincanlı'ya, Hataylılar büyük ilgi gösterdi. Dursun Ali Erzincanlı sahnede şiirlerini seslendirirken hayranları da cep telefonlarıyla Erzincanlı'nın fotoğraflarını çektiler.

Kapalı spor salonunda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen geceye, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, İlahiyatçı Eğitimci İbrahim Kocabıyık ve AKADİM Başkanı İsa Aydın ile cemaat önderleri de katıldı.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI HATAY'DA
DURSUN ALİ ERZİNCANLI HATAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 09:20:02
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 10:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?