6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Duyarlı hırsız çaldığı çantayı iade etti

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir öğretmen, otomobilinden çantasına, el ilanıyla aradığı hırsızın duyarlılığı sayesinde kavuştu. Meslek hayatında aldığı tek çanta olmasının yanı sıra içerisindeki evrakların önemli olduğunu söyleyen öğretmen "Demek ki, o hırsız halen insan kanı taşıyormuş" dedi. 

İskenderun'da bir otomobilden çalınan çantanın sahibi öğretmen olunca mesajda ilginç oldu. Kent merkezinde direklere asılan hırsıza hitaben yazılan ilan görenleri şaşkına çevirdi. İskenderun'da bir ilköğretim okulu öğretmeni park ettiği otomobilinin içerisindeki çantasını çaldırdı. 

13 yıllık öğretmen K. Güneş Alkım, öğretmenlik hayatında aldığı ilk çantanın içindeki önemli evraklarla birlikte çalınması üzerine el ilanı hazırlayarak kentin çeşitli noktalarına astı. 

Çantasını iade etmesi durumunda üstelik 100 YTL ödül vereceğini belirten Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğretmeni K.Güneş Alkım el ilanında şunları yazdı: 

"Sevgili Hırsız Kardeş, 18 Ekim 2006 Çarşamba günü saat 18.00'de 31 NU 814 plakalı beyaz tempra aracın arka koltuğundan yanlışlıkla yoksul bir öğretmenin okul çantasını çaldın.O siyah renkli çanta 13 yıllık öğretmenlik hayatımda aldığım ilk çantaydı.senin olsun. Eğer damarlarında hala bir damla dahi olsa insan kanı taşıyorsan kitap, defter ve dosyalarımı bana iade et. Lütfen. Buna karşılık polis olmayacak ve 100 YTL ödül vereceğim sana Bekliyorum. K.Güneş Alkım Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 5A sınıfı öğretmeni." 

İlanı İskenderun şehir merkezinde bir çok yere asan Alkım, "Her gün yüzlerce çevremizde hırsızlık olayları oluyor. Benim için de çok değerli olan evraklarımın bulunduğu çantam çalındı. Böyle bir ilanı asmayı uygun buldum. Direk olarak hırsıza hitap ederek onunda bir insan olduğunu düşünerek el ilanı astım. Yararlıda oldu. Dün akşam bir telefon aldım kısa bir görüşme oldu bir çöp kutusunun içinde çantamın siyah poşet içerisinde bırakıldığını söyledi ve telefonu kapattı. Gittiğimde hırsızın imana gelip çantayı oraya bırakmış olduğunu gördüm. Umarım tüm kayıplar böyle kolay bulunabilir. Öğretmenlerin yaşam şartlarını az çok biliyorsunuz. 13 yıllık öğretmenlik hayatımda aldığım ilk çantaydı. Ama benim derdim çanta değil içindekilerdi" diye konuştu. 

Çantasını çalan ve insafa gelip iade eden hırsıza mesaj da veren Alkım, "Öncelikle ona teşekkür ediyorum. Demek ki halen içinde insan kanı taşıyormuş. Bunun tüm hırsız ve kapkaççılara örnek olmasını istiyorum" dedi.. 

Çantasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan evli, 3çocuk babası Alkım, kentin çeşitli noktalarına astığı el ilanlarını da söktü.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?